Besteforeldre mot atomvåpen

atomtog haugesund
BESTEFORELDRE MOT ATOMVÅPEN: Besteforeldrenes klimaaksjon var godt representert i fakkeltoget for fredsprisen i Haugesund søndag 10 desember.

Besteforeldrenes klimaaksjon var godt representert i fakkeltoget i Haugesund i går, for å hylle fredsprisvinnerne i ICAN. – Atomvåpnene er den andre store eksistensielle trussel mot oss alle og våre barn og barnebarn, ved siden av klima, sa Ståle Pedersen i sin appell. Skal vi som besteforeldre ta oss selv og vårt engasjement på alvor, så har vi ikke noe valg: Vi må delta i den globale kampen for å stigmatisere og forby de mest inhumane våpen som finnes.

Besteforeldreaksjonen har ett samlende slagord, sa Ståle Pedersen: Barnas framtid – vårt ansvar!

Men det vi i dag marsjerer mot, er en trussel enda mye større enn klimautviklingen.

Vi kan ha håp og tro på at klimautfordringene kan løses – hvis politikerne tar ansvar, hvis vi alle tar ansvar ved å endre vår måte å leve på og at vi får en teknologiutvikling som kan bidra til en bærekraftig framtid.

Men hvis atomvåpnene blir brukt, vil vi oppleve at hundretusener og millioner av mennesker blir drept. Minst like mange skadet og like mange flyktninger. Det vil også være en global økologisk katastrofe. Jord, hav, vann, luft, klima, infrastruktur, alt vil blir ødelagt.

Det er nok atomvåpen i verden til å ødelegge jorda mange ganger – men de fleste av oss kan bare dø en gang, og vi har bare en jord.

For alle våre barn og barnebarn, for våre etterkommere, for nåtida og framtida er det vi i Besteforeldreaksjonen marsjerer og holder våre fakler høyt i dag!


 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Anne K. Andersson | 13.12.2017

  Er vår organisasjon med under paraplyen Ican?
  Det hadde vært fint.

 2. John Gunnar Mæland | 15.12.2017

  Hei, Besteforeldrenes klimaaksjon er hjertelig velkomne som partnerorganisasjon i ICAN. Vi har nå nærmere 50 store og små partnere i Norge. Det innebærer ikke annet enn at organisasjonen støtter ICANs mål om en verden uten atomvåpen. Ta gjerne kontakt via:
  norge@icanw.org

  mvh John Gunnar Mæland, tidligere styreleder ICAN Norge

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*