Aksjon «VERDIG NÆRVÆR»

gro bunad 2
Gro Nylander i sin fineste stas, fra Øst-Telemark. Med kopplam.

Lege og ammeguru Gro Nylander og radioveteran Astrid Brekken er begge aktivister i Besteforeldreaksjonen. Begge er dypt engasjert for barnebarns klima og helhjerta støttespillere for klimarettssaken som snart starter i Oslo tingrett. Nå inviterer de bestemødre og bestefedre til å bli med på en markering utenfor tinghuset tirsdag 14. november, iført bunad: Vi ser denne aksjonen som en verdig og meningsfylt markering av generasjonsansvar og solidaritet.

Kjære medlem av Besteforeldreaksjonen – DU er viktig!

Klimasøksmålet seiler opp. Det er grunn til å tro at en del media vil dekke rettssaken, som har vakt oppsikt også internasjonalt. For å flagge Besteforeldrenes klimaaksjon og vise at vi besteforeldre er opptatt av generasjons-solidaritet, planlegger vi en stillferdig, verdig markering utenfor tinghuset den dagen rettssaken starter, om morgenen tirsdag den 14. november, fra kl. 08-09.

På et samarbeidsmøte med saksøkerne Natur og Ungdom og Greenpeace, ble ideen om en gruppe besteforeldre foran tinghuset, iført pent tøy, aller helst bunad, møtt med begeistring. Bunad fordi den jo brukes ved høytider – så viktig mener vi dette er – og gir assosiasjoner til Norges Grunnlov, som skal beskytte oss alle, ikke minst fremtidige generasjoner. Kanskje kan vi også få med noen i samedrakt? Det er ikke utenkelig at media vil se en gruppe seniorer i bunad som en «foto-opportunity». Som kjent sier ett bilde mer enn 1000 ord.   

Nettopp besteforeldrene har en rolle denne morgenen, fordi barnebarna er på skole og i barnehage, og de unge på studier eller jobb, mens vi stort sett bestemmer over vår egen tid. Greenpeace, Natur og Ungdom og vårt eget Oslo-lokallag planlegger en rekke aktiviteter gjennom den uken rettssaken varer, men alt det skjer på ettermiddag/kveld bortsett fra i helgen. Mye vil foregå i Kulturhuset på Youngstorget.

Som dere vet, BKA er juridisk ”partshjelper”, dvs offisiell støtteorganisasjon i klimasøksmålet, med en røst under rettsaken.Tidligere høyesterettsdommer og BKA-medlem Ketil Lund skal holde innlegget fra oss. Advokat Steinar Winther Christensen er vår mann som følger hele rettssaken. Han vil legge ut daglige kommunikeer om hva som skjer.

BKAs sentralstyre støtter markeringen. Vi håper på representanter fra flest mulig lokallag. Vi gleder oss til å se dere og vil gjerne ha beskjed om hvem som kommer. Om vi blir fem eller femti, skal vår støtte være synlig. Noen har satt av dagen og vil prøve å få plass i rettssalen, mens andre ikke har anledning til det. På ett eller annet tidspunkt blir det sikkert mulighet til en hyggelig kaffestund, kanskje på Kaffistova, der det pleier å være god plass i underetasjen.

Beste hilsen Aksjonsgruppa for Besteforeldrenes VERDIGE NÆRVÆR ved Tinghuset,
Gro Nylander
, nestleder Besteforeldreaksjonen, epost: grnyl@online.no
Astrid Brekken, tidl. styremedlem, epost: astrid.a.brekken@gmail.com

  

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Truls Gulowsen | 06.11.2017

    Tusen takk! Håper mange kommer, og nå som klimasøksmålet skal gå i den største rettssalen blir det også god mulighet til å følge forhandlingene inne også. Takk!

  2. Steinar Høiback | 06.11.2017

    Jeg håper mange deltar i dette fine initiativet til Gro og Astrid. Selv satser jeg på å følge forhandlingene innendørs.

  3. Alfhild Berg Johnsen, BKA Grenland lokallag | 12.11.2017

    Kjempefint initiativ. Vi kommer med tidlig morgentog fra Skien. Vakkert og verdig med bunader, men vi støtter saken i vanlige, fine klær og gleder oss til å treffe mange engasjerte besteforeldre. Alfhild og Finn

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*