Hun danset for klimarettssaken

sonia8

I dag danset Sonia Toematagi Dahl (27) på Bragernes torg i Drammen, til vakre toner fra Stillehavet. Besteforeldrenes klimaaksjon delte ut informasjon om klimarettssaken som starter 14. november. Sonia brenner for at folk skal forstå viktigheten av å få stoppet videre oljeutvinning. Selv er hun klimaflyktning til Norge fra øystaten Tuvalu. Hennes norske far og tuvaliske mor bor i Australia. Sonia har følt klimaendringene på kroppen. Hennes barndoms paradis er snart ubeboelig på grunn av dem.

Vi sakser fra Dagsavisen Fremtiden 20. oktober:

– Hvordan går det med Tuvalu i dag?
– Jeg dro tilbake i 2010. Da var den lille stranda, der jeg pleide å leke, helt borte. Havet hadde steget med nesten to meter. Det ble veldig tydelig for meg hvor fort klimaendringen går – og hvor ille følgene kan bli (…) Havet steg stadig og saltvannet tok livet av jordbruksavlingene. Vi måtte begynne å kjøpe alt vi trengte i den lille butikken der, men nye forsyninger kom baren én gang i måneden. Det var ikke uvanlig å gå sulten. Totalt i øyriket bor det bare omkring 10 000 mennesker, men stadig flere av de unge flykter til Fidji, Australia og New Zealand. Snart er bare de eldste igjen. For øylivet er alt de kjenner. Det er så trist, for snart er dette paradiset ubeboelig.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*