– Ikke vær generasjonsegoist!

NU demo

Natur og Ungdom-aktivist Ragnhild Haarstad er for ung til å delta på valgdagen. Derfor appellerer hun så sterkt hun kan til dem som får lov å gå til stemmeurnene: Ikke tenk på deg selv og dine egne interesser! Stem på framtida og for oss som skal leve her i framtida! Ikke gi din stemme til store partier som tar så altfor lett på klimalovnadene de ga i Paris. «Våre folkevalgte har avgitt et løfte, og bryter det helt bevisst», skriver hun i et avisinnlegg i anledning valgdagen.

Den globale klimakrisen er den mest akutte utfordringen vi som samfunn står ovenfor nå i dag. Vi ser økninger i ekstremvær, vi ser sult, tørke og oversvømmelser. Vi ser mennesker som drives på flukt på grunn av den rike verdens forurensende overforbruk. Vi ser politikere som inngår en klimaavtale i Paris. Så reiser Frp og Høyre hjem fra Paris og foreslår utvidelser innen olje, kull og gassindustri. Det betyr 150 prosent mer klimagassutslipp enn i dag. Vi ser at våre folkevalgte politikere åpenlyst juger så det renner, og dette lar vi gå ubestridt hen.

Med den politikken både Ap, Høyre og Frp fører vet vi med sikkerhet at vi ikke kan nå togradersmålet. Våre folkevalgte har avgitt et løfte, og bryter det helt bevisst. Det er generasjonsegoisme i høyeste grad. Oljenæringa kan ikke legges ned over natta, men våre nåværende politikere viser overhodet ingen vilje til omstilling. Tvert imot.

Jeg får ikke lov til å avgi en stemme ved dette valget, jeg blir sittende som en tilskuer. De som rammes hardest av klimaendringene, er vi som skal arve jorda. Det er vi som ikke har rett til å stemme. Du skal ikke lyve! Det er barnelærdom og en grunnleggende regel for å fungere sammen i et samfunn. Ikke stem på løgnere. Husk at vi som ikke har en stemme, det er vi som sitter igjen med konsekvensene. Godt valg!

Ragnhild Haarstad er nestleder i Hedmark Natur og Ungdom
(innlegg publisert i Klassekampen)

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*