Landsmøtet er i gang

DSC02575_Middels

Styreleder Steinar Høiback åpnet landsmøtet med å fortelle at Besteforeldreaksjonen er en organisasjon i vekst, og at vi får stadig mer oppmerksomhet. Mange av de 70 møtedeltakerne kjente seg nok igjen da han fortsatte med at det av og til kan være krevende å formidle vårt budskap. Dette gjelder bl.a. at den norske oljeøkonomien må avsluttes. Men vi må bare fortsette, og håpe at vi kan få hull på flosklene etter hvert. Utålmodige besteforeldre vil se resultater, ikke bare flere ord!

En viktig alliansepartner
Leder i Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær, holdt en hilsningstale der hun la vekt på at klimaengasjementet er størst blant de unge og de eldre. Besteforeldrene har vært en viktig alliansepartner i bl.a. LoVeSE-kampen, sa hun. Hun sa videre at NU er svært glad for BKAs støtte i klimarettssaken. Det er nå interesse for rettssaken i mange land. – Verden trenger sånne som dere, som tar et så tydelig generasjonsansvar. Lykke til med den jobben dere skal gjøre i årene som kommer!

For en bærekraftig tilbaketrekning
Hovedtalen ble holdt av biskop emeritus Finn Wagle som var med å starte BKA-gruppa i Trondheim for 11 år siden. Han takket for at han igjen fikk snakke til sine «kjære grønne venner». I talen ga han forsamlingen innblikk i pavebrevet «Laudato si» fra 2015 som er et viktig bidrag til forståelse av og løsning på klimakrisen. Wagle trakk også fram den tyske moralfilosofen Hans Jonas og hans «nærhetsoverskridende ansvarsetikk».

Hele Finn Wagles tale kan du lese her: https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=38688

Ros til Ola Dimmen
Finn Wagle kom i sin tale også inn på hvordan han nå opplever Besteforeldreaksjonen. Det er kommet inn noe viktig nytt i forhold til de første årene i organisasjonsonens liv, nemlig sangen, sa han. Med gode melodier og treffende tekster kan allsang være et viktig våpen. – La oss synge våre motstandere ned, oppfordret han.

Da han ga ros til Ola Dimmen for hans musikalske bidrag til klimainnsatsen, ble det spontant applaus i salen, – stående applaus!


 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*