Det lykkelige valg

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 17. sep 2017
  • AV:
    Redaksjonen

Mange depper etter stortingsvalget, og frykter at regjeringens svake klimapolitikk vil holde fram, med støtte fra Ap. Besteforeldreaktivist i Trondheim Otto Martens, ser annerledes på det. I Adressa skriver han at resultatet av årets stortingsvalg er det beste som kunne hende fra et miljø- og klimasynspunkt, og for demokratiet vårt. De små grønne partiene er som aldri før i en posisjon til å korrigere de store klimasinkene – og gi dem et solid spark på leggen når det trengs!

«En svakere regjering og en styrket opposisjon gir håp om raskere kursendring til bærekraftige arbeidsplasser over hele lavutslippssamfunnet.

Høyre kan være glad for å sitte i regjering og lytte til Venstres krav i oljepolitikken.

Fremskrittspartiet kan være glad for ikke å bli sparket ut, men å kanskje måtte lære noe om vår tids største utfordring. At de er på feil spor i samferdselspolitikken, for mest mulig asfalt er ikke noen kunnskapsbasert politikk.

Arbeiderpartiet kan være glad for å bli sparket på leggen og vekket av sin tornerosesøvn i oljepolitikken og i distriktspolitikken.

Senterpartiet har fått krefter til sin distriktspolitikk, og Sosialistisk Venstreparti har fått krefter til å sparke både Ap og Sp hardere på leggen for å få en helhetlig transportstrategi. Som prioriterer lyntog framfor høyhastighets veier og utvidede flyplasser for transport av folk og gods mellom de største byene.

KrF og MDG kan glede seg over å få sitte i Stortinget og heie fram forsinkede miljøtiltak.»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*