– Men Lofoten får de aldri!

Sang Svolvær 2
For eit oljefritt LoVeSe: I Svolvær 2017, med musikalsk hjelp av Oluf Dimitri Røe fra Trondheim på fele og Ante Mihkkal Gaup. Foto: Anne Grete Torwick

Besteforeldreaksjonen markerte sin støtte til oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, og var aktivt til stede på folkefesten på torget i Svolvær lørdag 5. august. En gruppe fra Besteforeldrenes rangleorkester i Trondheim hadde tatt turen for å bidra med sitt: sang og musikk og god, folkelig stemning! Hele torget var med på Ola Dimmens fengende SONG TIL LOFOTEN: «Vi må verne havet, vi må ta vår vakt for å redde verdensarven vår.»

Jeg hadde inntrykk av at både ungdommer og voksne satte pris på engasjerte besteforeldre. Vi klarte å synliggjøre både saken og organisasjonen vår i Svolvær, sier Ola Dimmen. Ekstra stas ble det selvfølgelig når vi fikk musikalsk hjelp av nye venner og støttespillere: Oluf Dimitri Røe fra Trondheim på fele og Ante Mihkkal Gaup med joik og stemmeprakt fra Kautokeino.

– Det var strålende å få en skikkelig joik som intro til min egen nyskrevne «Joik til Lovese»!

Om kvelden dro rangleorkesteret i gang allsang på festen. – Vi hadde tatt med oss en stor bunke ferdig opptrykte sanghefter, slik vi pleier, forteller Ola Dimmen. Der ble vi også stolte mottakere av Folkeaksjonens første nummererte sølvfisk, delt ut av aksjonens leder, Wenche Cumming. Det var en takk, sa hun, for at vi stiller opp og gir av oss sjøl, slik Besteforeldrene gjorde også ved LoVeSe-markeringen i Oslo i vår.

Det hjalp også på stemninga i Svolvær at Dagbladet dagen før kunne offentliggjøre en oppsiktsvekkende meningsmåling som viser at nesten halvparten av befolkninga vår nå er villig til å la oljeressurser bli liggende i bakken, av hensyn til klima og miljø.

Foto: Anne Grete Torwick

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*