Så er Arendalsuka i gang!

170814 hytta (2)

Arendal er Norges politiske sentrum hele denne uka. Den årlige politiske festivalen ble åpnet mandag. 700 arrangement skal avvikles med over 600 arrangører, blant annet kveldens store partilederdebatt. Klima og klimapolitikk har en sentral plass dette året. Det blir 200 stands – heriblant for Besteforeldrenes klimaaksjon, i hyggelig samarbeid med Naturvernforbundet. Medarbeidere er på plass og lover reportasjer fra Arendal de kommende dagene. Følg med!

Klimastiftelsen Cicero har omdøpt en av byens kafeer til «Klimahuset» og i løpet av mandag var lokalet fullt i forbindelse med flere debatter.

Tidligere i år har Concerned Scientists Norway tatt steget «utenfor sin komfortsone», som de sier, og laget et opprop «for omstilling til bærekraftig samfunn». Se: https://cs-n.org/2017/04/signer-concerned-scientists-norway-sitt-opprop-for-omstilling-til-baerekraftig-samfunn

Fra debatten: Beate Sjåstad fra Concerned Scientists lengst til høyre.

På vegne av forskerne inviterte Beate Sjåfjell de politiske partiene til å kommentere oppropet. Åtte partier takket ja, og stortingskandidatene holdt seg beundringsverdig godt til sine tildelte tre minutter. De viste seg stort sett enige om målet, men ikke om prioriteringer, midler og tempo i reduksjon av utslipp og overgang til en bærekraftig utvikling.

Det ble åpnet for spørsmål fra publikum. Det første var ikke et spørsmål, men en anklage fra en sjølerklært klimaskeptiker over at skeptikernes forskning ikke var presentert!

Andre var mer fornøyd med opplegget, om enn ikke med alle politikernes kommentarer. Både nestleder Finn Bjørnar Lund og Ola Dimmen fra Besteforeldrene var blant spørsmålsstillerne.  Vi kommer ganske sikkert til å høre mer fra dem begge i løpet av uka!

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Sigurd Reimers | 15.08.2017

  Her i Storbritannia trekkes Norge stadig oftere inn i debatten om en god miljømodell, og som et mulig forbilde for en vanskelig Brexitløsning når det gjelder regulering kontra avregulering i forhold til klimapolitikk. Det jeg leser om Arendalsuka og Lofoten-Vesterålen-Senja-katastrofen gjør at jeg dessverre må dele en del motforestillinger med de på denne siden av Nordsjøen som ser med for store forventninger til Norge som foregangsland. -Grandparents for a Safe Earth (www.network23.org/gfase)

 2. Steinar Høiback | 16.08.2017

  Sigurd Reimers
  Det er fint at dere i UK hjelper oss med å sette et kritisk lys på hva våre nasjonale politikere egentlig gjør innen olje og gassområdet. Det er viktig at vi får hjelp til å belyse at norsk olje og gasspolitikk slik den nå drives, er et brudd på internasjonale avtaler og egen Grunnlov. Som du kjenner til skal Oslo tingrett i november behandle søksmålet som er reist av Greenpeace og Natur og Ungdom, og der vi (BKA) deltar som juridiske partshjelpere og der påstanden er at vår Grunnlov brytes ved at regjeringen utlyste 23. konsesjonsrunde for olje og gassleting. Det hadde vært fint om du/dere hadde mulighet til å delta som tilhørere under rettsaken.
  Som nasjon gjør Norge mye fint ved sin el bilpolitikk, som nasjon gjør Norge det meste galt med vår olje og gass politikk. Det er fint om dere får dette synet frem i England.
  Lykke til med det flotte arbeidet dere gjør med å påvirke finansielle krefter i UK

  https://www.besteforeldreaksjonen.no/?page_id=19640

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*