Fortalte Støre hva de mente

BKA Støre Haugesund
SI NEI: Mari Gjerdåker, Steinar Rundhaug, Ingebjørg Furuholmen og Lillian Dyrstad Irgens sammen med Jonas Gahr Støre lørdag formiddag. Foto: Ståle Pedersen

En gruppe aktivister fra Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon sto klar da Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, ankom Haugesund lørdag for å delta på årsmøtet i Rogaland Arbeiderparti, forteller Haugesunds Avis, nettutgaven 11. mars. De ville markere sin motstand mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. – Vi har et ansvar her i Rogaland også, og opplever at også rogalendinger er skeptiske til olje i Lofoten. VI håper AP lytter til miljøfaglige råd og sier nei til å risikere våre mest sårbare og verdifulle havområder med olje, sa Perla Eyvardsdottir.

Programkomiteen til Arbeiderpartiet har foreslått å åpne for oljevirksomhet i Lofoten. AUF på sin side er mot oljeboring i området og foreslår å utsette avgjørelsen i fire nye år. De får følge av halvparten av landets fylkeslag, som går mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Det samme gjør samtlige av APs lokallag i Lofoten, med et sterkt vedtak fra blant annet Moskenes Arbeiderparti: «Skal dette være et kompromiss!»

Natur og Ungdom og Besteforeldreaksjonen mener at det er på tide at Arbeiderpartiet i Rogaland også snur. – Et vedtak for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja vil være et viktig skritt på veien mot et grønnere Arbeiderparti, sier de til avisa. Styret i Rogaland Arbeiderparti har innstilt på at fylkeslaget skal slutte seg til programkomiteens forslag.

Foto: Ståle Pedersen

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*