Amerikanere for klima og miljø

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 10. mar 2017
  • AV:
    Redaksjonen

Mer enn 60 prosent av amerikanerne ønsker å opprettholde eller styrke landets sentrale miljødirektorat – US Environmental Protection Agency (EPA). De ønsker også at oljeleting i føderale landområder skal begrenses, viser en meningsmåling fra Reuters. De går dermed imot Trump-administrasjonens planer om å øke produksjonen av fossil energi og avskaffe miljøreguleringer. Dette bekreftes også av en annen undersøkelse fra Yale University som viser at 4 av 5 amerikanere støtter arbeidet med internasjonale klimaavtaler, og at bare 1 av 8 er enig med president Trump som vil trekke USA fra Paris-avtalen.

Forretningsmann uten miljøforstand
39 prosent av amerikanerne ønsker at  EPA skal «styrket eller utvides», mens 22 prosent vil at innsatsen skal være på omlag samme nivå som tidligere, ifølge målingen. Bare 19 prosent sier de ønsker at EPAt skal «svekkes eller fjernes». Blant republikanerne er det ca 47 prosent som ønsker at EPA enten skal beholdes «som i dag» eller bli «styrket eller utvidet», mens 35 prosent vil ha det «svekket eller fjernet».

10 000 velgere har deltatt i undersøkelsen som ble gjennomført i desember-januar og har en feilmargin på 1,1 prosentpoeng.

«Trump er forretningsmann, og penger er alt han tenker på … hva som lønner seg», sier Terry Cox, en 61-åring fra Tennessee som stemte på eiendomsmogulen ved valget i november. «Men jeg har håp om at det er en grense for hva han kan finne på når det gjelder å svekke vern av dyreliv og miljø.»

Rådgiverne til Trump har avslått å kommentere undersøkelsen til Reuter. Som kjent har han gått inn for en drastisk nedbygging av miljømyndigheter og miljølovgiving, og beskyldt EPA for å bruke «totalitære metoder» for å gjennomføre politikken til tidligere president Obama. Han vil åpne nye områder for olje- og kullindustrien, inkludert nasjonalparker og områder som disponeres av den indianske urbefolkningen. Den nye EPA-lederen, tidligere Oklahama-statsadvokaten Scott Pruitt, er en kjent klimafornekter som gjentatte ganger har saksøkt EPA for at de går for langt i å beskytte natur og miljø.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*