Heike, med rett til å si ifra!

heike
Miljøagentene Viljar og Heike fra Bodø. Foto: Kaja Opsahl (Miljøagentenes nettside)

Leserbrevspaltene i Avisa Nordland har i årevis vært tumleplass for en gruppe klimafornektere, med parhestene Nils M. Nielsen og Steinar Jakobsen  i spissen. I foraktfulle vendinger blir klimaforskerne idiotforklart og framstilt som deltakere i en sammensvergelse for å skaffe mer penger til seg selv, slik at de kan fortsette å lure folk til å tro på global oppvarming. De fleste motdebattanter har for lengst gitt opp. Men 10 år gamle Heike Leander I Miljøagentene i Bodø finner seg ikke i slikt. – JEG KAN TENKE SELV OG LAR MEG ALDRI STOPPE! skriver han, etter at hans første avisinnlegg ble møtt med påstander om at han var hjernevasket.

Avisa Nordland 25. januar

AN 26. januar: Hjernevask av barn?

JEG SER at 10 år gamle Heike miljøagent skriver i avisa at barna må engasjere seg og si fra til politikerne slik at de/vi kanskje kan redde verden. At barn engasjerer seg i miljøarbeid er prisverdig. Dette kan gi seg forskjellige utslag: sortering av søppel, rydding langs veier og i fjæra, varsling om forurensende utslipp m.m.

DET ER derfor svært frustrerende å se at media, politikere og aktivistorganisasjoner (som Greenpeace og WWF) driver med indoktrinering av skolebarn. Propagandaen vrir fokus fra virkelige miljøtiltak og fokuserer nesten utelukkende på uvitenskapelig nedrakking av den livsnødvendige planteføden karbondioksid. Den er verken giftig eller farlig. Det barna er blitt utsatt for kan ikke beskrives på noen annen måte enn hjernevasking.. Her er Norge ikke et land andre bør sammenligne seg med.

Steinar Jakobsen

AN 31. januar: Barn kan tenke selv!

JEG HETER  Heike, er 10 år og miljøagent.

FORRIGE UKE hadde jeg et leserinnlegg på trykk i avisa om barns miljøengasjement. Det var mitt første leserinnlegg og jeg fikk lese det høyt for klassen min. Det var litt rart at jeg hadde skrevet noe så bra helt selv. Så får jeg vite at noen voksne har svart slemt på innlegget mitt.

DET ER feigt å kalle barn for ting, og bruke ord vi ikke uten videre kan forsvare oss mot.

NÅ HAR jeg selv søkt opp ordene dere bruker om meg og min generasjon: Indoktrinert, Suggerert, Hjernevasket, Diktert og Utsatt for propaganda. Det betyr at holdningene og meningene våre påvirkes så ekstremt at vi til slutt ikke tenker selv. Det er ikke noe stas å se hva de ordene betyr. Dere kan ikke sammenligne Norge med Sovjet, Øst-Tyskland og Nord Korea.

JEG SKJØNNER at Steinar Jakobsen mener at vi lever i et diktatur her, men jeg har sett Leo Ajkic sitt program Diktaturet på NRK og ser derfor at det er tydelig at han ikke vet hva et diktatur er. Våre meninger er ikke mindre verdt bare fordi vi er barn. VI KLARER Å TENKE SELV!

VI KLARER å skille rett fra galt, vi kjenner igjen urettferdighet og vet hvordan vi kan få tak i informasjon og hjelp. Jeg som er leder i Miljøagentene i Bodø må si ifra om at dere ikke har lov til å kvele engasjementet vårt. Selv er jeg enda mer motivert til å stå på for miljøet nå.

JEG SKJØNNER at du mener at klimaendringene ikke er menneskeskapte og bare er naturlige forandringer over tid. Men hvis vi ikke engasjerer oss og lærer om klima og miljø blir det vanskelig å ta de rette valgene i miljøspørsmål når vi blir voksne.

JEG ANSER nå den usaklige kallingen for ferdig. JEG LAR MEG ALDRI STOPPE – Jeg sier det igjen: BLI MILJØAGENT!

Avisa Nordland (AN) 3. februar

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth Tveter Briseid | 10.02.2017

    Jeg heier på deg, Heike, og alle de andre Miljøagentene! Flott svar!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*