Blir du med på teaterprosjekt?

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    lørdag 11. feb 2017
  • AV:
    Redaksjonen

Nationaltheatret er i gang med et prosjekt om klima og miljø, hvordan vi takler endringsprosesser i samfunnet og om dialog mellom generasjonene. I den forbindelse søker de etter ungdom og seniorer som har lyst å gi seg ut på de skrå bredder. – Er det mulig at noen fra deres organisasjon ville være interessert i å ta del i dette prosjektet? spør regissør Toril Solvang i en epost til Besteforeldrenes klimaaksjon. – Jeg visste ikke om dere før jeg møtte noen besteforeldreaktivister utenfor Stortinget, forteller hun. Og ble overrasket og glad. Fordi det gir håp. Det er viktig syns jeg – at det finnes folk med rynker som tror på endring.

«Jeg vil høre havet» er et prosjekt hvor en gruppe ungdommer og seniorer møtes for å utveksle refleksjoner om vår felles fremtid. Er vi i stand til å gjennomføre endring, og er det nødvendig? Vi vil ta utgangspunkt i Samuel Becketts stykke «Sluttspill».

«Sluttspill» er poetisk og muligens også politisk. Dette vil vi diskutere sammen. Hvorfor kommer ikke karakterene i teksten videre? Hva stopper dem fra å handle?

Å endre noe kan være vanskelig og dette vil vi undersøke sammen i gruppa gjennom små skriveoppgaver, intervjuer med hverandre og folk utenfor Nationaltheatret. Vi vil jobbe prosessorientert, det vil si at prosessen er viktig i seg selv og vi skaper materiale sammen gjennom våre diskusjoner og noen enkle fysiske øvelser. Vi vil legge opp prosessen etter gruppens interesser og behov.

Vi søker engasjerte deltagere som liker å være i dialog med andre. Teaterbakgrunn ikke er nødvendig. Vi søker folk med interesse for debatt og samtale. Du må kunne sette av to til tre ettermiddager i uken (kl 15.00–18.00) fra 14. august til og med 18. november 2017, hele uke 33 (siste uke av sommerferien, før skolestart), samt forestillinger 3 dager i uken i uke 45 og 46, 2017.

Jobben er betalt. Send en søknad med motivasjonsbrev til oss snarest mulig og senest innen 17. mars 2017. Se www.nationaltheatret.no under «Stilling ledig» eller kontakt Runi Sveen: runi.sveen@nationaltheatret.no.

Teaterprosjektet ledes av dramatiker og regissør Toril Solvang og dramaturg Camilla Eeg-Tverbakk som begge jobbet med dialogprosjektet «I møte med det tapte» på Nationaltheatret i 2013. Hvis du vil vite mer, kan du også ringe: Toril  995 65 819 eller Justine: 962 25 548

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Inger Fugelli Throndsen | 12.02.2017

    Utfordrer Thelma Kraft i Bergen- Dette er midt i blinken for henne !!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*