Historisk protestaksjon

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 17. jan 2017
  • AV:
    Redaksjonen
womens-march

Lørdag 21. januar – dagen etter innsettelsen av Donald Trump som president – samles tusener av kvinner, barn og meningsfeller i Washington D.C. for Women’s March on Washington. Det vil være store markeringer i København, London, Stockholm og 300 byer over hele verden. Her til lands går Women’s March i Oslo, Trondheim og Bergen. – Vi marsjerer i solidaritet med våre amerikanske søstre og for å uttrykke oppslutning om felles positive verdier: for respekt og likestilling, mangfold, inkludering, og et bærekraftig miljø, sier koordinator for den norske og nordiske aktivistalliansen, Brit-Agnes Sværi.

svaeriVi er mange!
I en telefonsamtale forteller Brit-Agnes Sværi at hun har regna seg selv som helt upolitisk, men at det som skjer i USA har engasjert henne. Hovedpoenget er ikke å være mot Trump, understreker hun, men FOR alle de gode verdiene som den nye presidenten og hans tilhengere ignorerer og tråkker på – enten det gjelder kvinnerettigheter, religionsfrihet, respekt for verdens flyktninger og innvandrere, eller for miljø og klimautfordringer.

Vi vil sende et tydelig budskap til den nye amerikanske administrasjonen – og til resten av verden! – om at kvinnerettigheter og miljørettigheter er viktige menneskerettigheter. Vi vil vise at vi er mange, og ikke kan ignoreres. Vi inviterer ALLE til delta: kvinner og menn, feminister, LGBT-personer, funksjonshemmede, alle nasjonaliteter, miljøaktivister og alle trossamfunn.

Brit-Agnes Sværi sier hun er glad for at Besteforeldrenes klimaaksjon har slutta seg til initiativet. – Noen tenker kanskje på eldre mennesker som noen som er mest opptatt av seg selv og sin egen velferd. Men dere har vist oss en helt annen side av dere selv. Og så er jo besteforeldregenerasjonen de av oss som har mest erfaring med å marsjere i gatene, la sin stemme bli hørt og kreve rettferdighet og globalt samhold. Initiativet i USA kom faktisk fra en bestemor, og det er sikkert ikke tilfeldig. Nå gjelder jeg meg til å se riktig mange røde aksjonshatter i den norske Women’s March på lørdag!

Oppmøte:
Oslo: Youngstorget, kl 15.00
Bergen: Torgallmenningen, kl 16.00
Trondheim: Torget, kl 15.00

Se Facebook-side: https://www.facebook.com/womensmarchnorway/?fref=ts

womens-march-norway

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*