Stopp og tenk!

isbjorn-arktis

I går var det aksjonsdag over hele landet der aktivister fra Greenpeace, Natur og Ungdom, Spire, Besteforeldrenes klimaaksjon og Kunstnernes klimaaksjon stod på stand, hadde talekor, sang og agiterte for Klimasøksmål Arktis. Størst oppslutning om arrangementene var det naturlig nok i Oslo, der dagen begynte med markeringer på Eidsvolls plass foran Stortinget. – Det er nå 25 år siden et enstemmig Storting vedtok Grunnlovens miljøparagraf, som slår fast vår og våre barnebarns rett til et godt og trygt miljø. Nå viser vi at vi tar dette på større alvor enn de selv gjør, sier Linda Parr som er leder av lokallaget til Besteforeldrene.

trondheim-aksjonsdag

Trondheim: Besteforeldrenes rangleorkester stilte som vanlig opp, og «Vi må ta klimavalg» ljomet over plassen foran Vår Frues kirke. Skal vi nå fram til folk, er det ikke nok med kunnskap og informasjon. Humøret og følelsene må med, sier låtskriver og gitarist Ola Dimmen. Det var også fint å være sammen med Natur og Ungdom ved overrekkelsen av stevningen til fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

bka-nu-trh

morketid

Tromsø: I vakkert mørketidslys stilte Tove Indregard, Toril Jenssen og Synnøve des Bouvrie opp på Stortorget og delte ut flyers med informasjon. – Vi stilte våre plakater opp, hanket folk inn og snakket med mange Tromsø-borgere. Noen utlendinger, også, bl.a. en herre fra Australia som syntes vi er heldige som har en slik miljøparagraf i Grunnloven, forteller Synnøve. Merkverdig nok er det en del godt voksne som reagerer negativt når vi spør om de vil ha informasjon om barnebarnas klima-fremtid, men de er heldigvis i mindretall. Vi hadde godt over 100 flyers som alle ble tatt imot med takk og smil fra folk som sa de var helt enige og at dette er viktig! Mange unge mennesker ga uttrykk for at det er flott at vi engasjerer oss for deres framtid.

bergen-i-gar-3

Bergen:  I Vestlandets hovedstad var det – som vanlig på denne tida av året – rått og surt, og mang en forbipasserende skyndte seg av forståelige grunner videre, sier Thelma Kraft som er leder for lokallaget av Besteforeldreaksjonen. Men mange stoppet også opp og fikk med seg løpesedler fra oss og våre venner i ungdomsorganisasjonen Spire – eller lot seg fotografere med støtte til søksmålet.

levelig-klima

bergen-i-gar-2

bergen-i-gar-1

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*