Klimafestival for tredje gang

plkat-klimafest

I januar er det på’an igjen med Klimafestivalen § 112, som arrangeres for tredje år på rad. Norsk klimanettverk er initiativtaker og koordinator, og inviterer som vanlig med alle som har lyst å bidra med sitt. Målet er å få fram det store engasjementet som faktisk finnes – og å skape enda mer engasjement, sier daglig leder i Klimanettverket, Heidi Helgestad. Klimautfordringene løser vi ikke uten demokratisk deltaking, derfor ønsker vi at nye grupper kommer på banen for å vise kraften og bredden i den bevegelsen som har vokst fram de siste årene. Det haster å sette fart på omstillingen i alle deler av samfunnet, og i alle land!

klimafestival-2017

Arrangementer i hele landet
Klimanettverket står for noen av kjernearrangementene i festivalen, resten av programmet gjennomføres på dugnad av organisasjoner og enkeltpersoner. Det er få begrensninger på hva som kan inngå i programmet. Det er plass til alt fra skirenn, byttemarkeder, debatter, filmvisning, teater, utstillinger, konserter, og mye mer.

I Oslo har vi et informasjonsmøte nå på onsdag denne uka, forteller Heidi Helgestad, som ber alle interesserte gå inn på nettsida til Klimafestivalen og finne ut mer. – Her kan man se hva som allerede er på beddingene, og ikke minst – hvordan man kan henge seg på og bli bidragsyter og medspiller i januar. Klimasaken angår og engasjerer alle, ikke bare de allerede miljøfrelste.

fb-klimafestival

Besteforeldrene er med
Molde er et av stedene der mye nå er på gang. – Vi kan ikke vente på at politikere og eksperter gjør det som må til for å bremse klimaendringene, sier Karin Skjetne til Romsdals Budstikke. Som teaterpedagog ved kulturskolen ble hun satt på sporet da hun ble spurt om elevene hennes kunne sette opp et nyskrevet klimadrama, sammen med barn og unge flere andre steder i landet. Makkeren Oddbjørg Langset er kontaktperson for Besteforeldrenes klimaaksjon og prøvde å få i gang klimafestival i fjor uten å lykkes. Men nå har de to funnet hverandre!

Besteforeldrenes klimaaksjon er en av drivkreftene også bak festivalen i Drammen. Elisabeth Tveter Briseid oppfordrer klimabesteforeldre andre steder til å bli med og gjøre noe. – Selv ett arrangement er en flott  begynnelse! Det gjelder å finne andre gode krefter å samarbeide med, sier hun. I Drammen går  Besteforeldrene sammen med Kirkeforum, Fagforbundet og Naturvernforbundet om et folkemøte under Klimafestivalen, der temaet er «Det gode liv i et nullutslippssamfunn».

Fakkeltog i gnistrende vinterkulde under klimafestiaveln i Drammen 2016.

Fakkeltog i gnistrende vinterkulde under klimafestivalen 2016. Fra Drammens Tidende.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*