Besteforeldre på post!

Besteforeldre på stand arendal
PÅ STAND FOR BARNEBARNA. Fem fra Oslo på standens første dag: Ivan Chetwynd, Øyvind Almaas, Kristin Aspelund, Gro Nylander og Berit Waal.

Arendalsuka er i gang, og Besteforeldrene markerer seg sterkt og tydelig også dette året. Den store dagen er torsdag, sier Ellen Schei Tveitdal fra lokallaget i Aust-Agder. Da er det teltmøte i samarbeid med flere andre organisasjoner – og så vår egen klimapub der alle miljøengasjerte er invitert til å delta i debatter, konsert og allsang. Birgitte Grimstad og Ola Dimmen er allerede i gang med øvingene, kan Ellen fortelle. Selv har hun vært på stand, sammen med folk fra hele landet. – Det gjelder å vise bredde og at vi står for det vi mener. Og så er det jo så sosialt og hyggelig når vi er en hel gjeng sammen slik vi har vært i dag!

Ellen STEt folkeopprør må komme
Arendalsuka er intens og krevende, det blir nesten for mye av det gode, og den pensjonerte samfunnsfaglæreren innrømmer at det kan bli slitsomt noen ganger, med et så høyt ambisjonsnivå for en så liten organisasjon som Besteforeldrenes klimaaksjon tross alt er. – Det hender jeg er fristet til å trekke meg tilbake på småbruket vårt i Froland, gjøre mitt for å minimalisere fotavtrykket og la det være med det. Men så hører jeg det politikerne våre sier, og ser alle krumspringene deres, og da blir det bare så klart at vi ikke kan la det surre videre på denne måten!

– Jeg opplever at toneangivende politikere pirker i overflaten av problemene. Nå tror de tydeligvis at kvotekjøp fra EU er veien å gå. Selv skal vi pumpe olje og gass inn i solnedgangen, uten at vi trenger å ta hensyn til kunnskapen om at det meste av disse ressursene må bli liggende der de er. Jeg lurer ærlig talt på om de tar innover seg realitetene? Utslippene av klimagasser øker, og varmerekordene står i kø. I følge forskerne er vi på vei mot fire graders oppvarming og et klima ukjent for menneskeheten. Usikkerhet er bare forbokstaven på hva vi kan ha i vente.

– Min egen generasjon kan selvfølgelig velge å lukke øyne og ører for fakta, lene seg tilbake og nyte vårt otium. Men det blir for dumt. Nå må vi alliere oss med barnebarna våre og gjøre det vi kan for at politikerne blir nødt til å ta nødvendige skritt. Det trengs et moralsk opprør og et sterkere trykk nedenfra. Fortsatt er vi for få og for svake, men det kan endre seg. Husk alle folkebevegelsene som har hatt så stor betydning for politiske og sosiale endringer i samfunnet vårt. Det kan skje igjen!

EN VOKSENDE GLOBAL FOLKEBEVEGELSE. Her fra People's Climate March i New York 21. september 2014 som samlet 400.000 mennesker.

EN VOKSENDE GLOBAL FOLKEBEVEGELSE. Her fra People’s Climate March i New York 21. september 2014 som samlet 400.000 mennesker.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Gro Nylander | 29.08.2016

    Artig å være med på Arendalsuka, selv om det kun ble et par dager. Obs Agderposten hadde flere mini-intervjuer med BKA-folk i røde luer. Kanskje det øker rekrutteringen?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*