Besteforeldre samles i Haugesund

BKA hgsd startet
OPTIMISTER PÅ HAUGALANDET: Odd Steinar Rundhaug, Ingebjørg Furuholmen, Liv Samuelsberg og Ståle Pedersen

Etter tilsig av en god del nye medlemmer på Haugalandet, syntes noen av den at det var på tide ned et eget lokallag av Bestefoteldrenes klimaaksjon. 24. august var de samlet på bilioteket i Haugesund, og etablerte en styringsgruppe med en koordinator. Målet i første omgang er å få med kontaktpersoner fra alle kommunene på Haugalandet. – Det er langt flere medlemmer enn de som møtte i dag og mange har signalisert at de ønsker å være med, forteller Ståle Perdersen fra Karmøy. Men det hadde ikke vært noen annonsering av møtet, det er filmfestival i Haugesund, møtet var midt på dagen og det er mange besteforeldre som er i jobb.

Skal bli mer synlige
Framover vil det bli medlemsmøter en gang i måneden og da på tidspunkt der folk som er i jobb også kan delta, skriver koordineringsgruppa i en pressemelding. I medlemsmøtene vil vi drøfte hva lokallaget skal prioritere og hvordan vi vil drive aksjoner.

Men i første omgang vil etableringen av Besteforeldrenes klimaaksjon på Haugalandet merkes ved at vi vil bli sett i gatene med de gjenkjennelige røde hattene. Der vil vi dele ut informasjon og prate med folk og forsøke å få flere med i klimaaksjonen og flere til å engasjere seg i klimaendringene som truer livet på jorda.

Menneskeskapte klimaendringer er vår tids største utfordring. Det er spørsmål om å bevare gode levevilkår på jorda. Vi må engasjere oss og handle for å sikre en bærekraftig framtid, livsgrunnlaget, for våre barn og barnebarn. Det dreier seg om rettferdighet mellom generasjoner.

Dette er selvsagt ikke viktig bare for besteforeldre! Også andre som er engasjert i klimautfordringene kan være med, og selvsagt også foreldre som vil engasjere seg for framtida for barna, for våre etterkommere.

BARNAS KLIMA – VÅR SAK!

Fra Haugesunds Avis 26 august

Fra Haugesunds Avis 26 august

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*