Med song mot oljepolitikken

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 2. jun 2016
  • AV:
    Redaksjonen
dimmen allsang
God stemning på klimatoget til Paris i desember 2015. Ola Dimmen var stødig leiar av allsongen under heile turen. Foto: Tom Henning Brattlie

«Iskanten blei flytta for å bore lenger nord, så løfta frå Paris var løgn og lettkjøpte ord.» Slik lyder ein av strofane i den nye klimakampsongen til Ola Dimmen, musikalsk leiar for Besteforeldrenes street band i Trondheim og alltid til stades med kassegitar og smittsamt pågangsmot der det trengst. Song og musikk må til, meiner han. – Vi kan ikkje nøye oss med å appellere til intellektet, kjenslene må med, og vi må av og til setje ting på spissen. Som mange andre er eg forskrekka over det regjeringa no legg opp til i Barentshavet. Det gjer nasjonale og internasjonale klimamål til inkjes, og demonstrerar etter mitt syn rein kunnskapsforakt.

Her kan du høyre den nye songen:

ola barentssong

Fotomontasje ved Ola Dimmen

Fotomontasje ved Ola Dimmen

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 04.06.2016

    Som alltid er Ola er oppkomme av aktuelle musikalske tekster. Denne siste er bare altfor aktuelt. Takk, Ola!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*