Liten tro på regjeringen

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  mandag 30. mai 2016
 • AV:
  Redaksjonen

Sorensen_Knut_fotoAWR_lite_NoneNordmenn flest tror verden vil lykkes i å stoppe global oppvarming. Men regjeringens innsats imponerer ikke. Bare 8 prosent av de spurte mener regjeringen leverer i arbeidet med å begrense utslippene, viser Klimabarometeret fra TNS Gallup for 2016. Når regjeringen skal gis karakter for innsatsen, er terningkast 3 det vanligste svaret. NTNU-professor Knut Holtan Sørensen er ikke overrasket. Han mener de spurte bare har svart korrekt på spørsmålene. – Folk ser at det ikke skjer noe særlig, Det er bare en realitetsorientering, slik jeg ser det. Det ville vært overraskende om de fikk et høyere terningkast, sier han til NTB.

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. Synnøve Torgersen | 01.06.2016

  Enig med K.H. Sørensen. Vi ser ikke noen store nok tiltak fra regjeringens side og heller ikke fra et samlet Storting. De mindre tiltak som de enkelte mennesker setter i gang, vises ikke i det globale klimaregnskapet. Evt. kan de kanskje bidra til reduksjon på begrensede geografiske områder, det er bra, men vi trenger store nasjonale og internasjonale tiltak. I Norge ser jeg ikke noe konkret nasjonalt tiltak.

 2. Odd Daldorf Holm | 01.06.2016

  Som de aller fleste av oss vet. Norge har idag en regjering som har valgt å gi det mest klima-fornektende partiet styringen av Samferdselsdepartementet. Det sier vel det meste! Samtidig lar man Statens VegUvesen opptre som et politisk organ, foruten å opprette et nytt og ekstra VegUvesen (Nye Veier A/S) nede i Kristiansand, med en startkapital på 130 milliarder kroner. Nei du leste ikke feil! Denne summen kunne gitt oss mange meter med Nullutslipps dobbeltsporet høyhastighets jernbane rundt om i fedrelandet. Parallellt med denne galskapen så oppnår man et Klimaforlik på Løvebakken som blant annet sier at man ikke skal bygge mere firefelts motorveier fordi det genererer mer biltrafikk! Vår Stats-minister (Jeg blir flau over å si at hun er fra Bergen!) reiser til Brussel og skriver under på en på en avtale om 40% reduksjon av klimagasser innen 2030 og 100% innen 2050. Hvordan skal man oppnå dette? Nå prosjekterer og bygger man nye firefelts motor over det ganske land, og over mye av det beste jordbruksarealet vi har her til lands. På toppen av det hele så presterer man å prosjektere en ny fergefri motorvei fra Kr.sand til Tr.heim. Hvorfor legger man ikke skinner hele veien? Er det noen som lurer på hvor Molboland ligger? Har man hørt om den nye §112 i Grunn-loven? Så høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen, kjør på! Vennlig hilsen Odd Daldorf Holm. Pensjonist,Student, og Freelance-forsker. (Medlemav:Naturvernforbundet, For Jernbane, og Referansegruppen for NTP 2018-2029

 3. Axel Larssen | 01.06.2016

  Regjeringen, med FrP i spissen, har allerede gjennomført mange tiltak som negerer tiltak for klimaforbedring. M.a.o. vi kommer ingen vei. Hverken snøscooter, vannscooter eller andre kjøretøyer som ødelegger klimaet skulle vært forbudt, ikke hausset opp. Derimot skulle det være satset betydelig mer på jernbane og en raskere utbygging – særlig triangelet Lillehammer-Halden-Skien.
  Dessverre er det slik at FrP alltid har opptrådt som om det ikke var noeproblem og har fortsatt slik i regjeringen. Det siste skrekkeksempelet var åpningen av nye oljefelt i Barents-havet.

 4. Trine Eklund | 01.06.2016

  Så lenge «Det globale militære» inkl. NATO går fri fra å svare for all den forurensingen krig, militær trening, bruk av kjemiske våpen, fosforbruk , forsøpling osv. osv. de forårsaker, vil miljøregnskapet ikke kunne bli realistisk. Ansvarsfraskrivelsen fra verdens militære og våre politikere i så henseende, er en skandale som BKA og andre miljøorganisasjoner bør ta opp på bred basis. Søppelpose sortering og oljesektoren er peanuts i forhold til militærforurensingen

 5. Kristian Frederik Brandt | 01.06.2016

  Hvis bare 8 % mener regjeringen lykkes i arbeidet med å redusere klimautslippene, bør de øvrige stemme på klimavennlige partier. Bare på den måten kan vi få en grønn omstilling. Synd at flere av dem tidvis ligger under sperregrensen.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*