Skriv under: for et grønnere oljefond!

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  mandag 2. mai 2016
 • AV:
  Redaksjonen
Klimamillionær
Kirkens Nødhjelp vil at du skal bruke din andel av oljefondet til å gjøre verden til et bedre sted. Bli klimamillionær, sier de!

Denne uka står en viktig kamp i Stortinget. Verden trenger mye mer klimavennlig energi. Politikerne kan velge å gjøre det lettere for oljefondet å investere i fornybar-prosjekter i fattige land. En rekke eksperter anbefaler regjeringen å gjøre dette. Men Stortinget trenger hjelp fra borgerne for ta et riktig valg, og Kirkens Nødhjelp har i den forbindelse lansert et opprop: Oljefondet, som tilhører det norske folk, er nå så stort at dersom man delte det likt på alle ville det blitt godt over én million kroner på hver.  Din stemme er derfor viktig! Jo flere vi blir, jo sterkere stemme har vi! KLIKK HER for å komme til underskriftssiden.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Harold Leffertstra | 02.05.2016

  Investeringene i fossilt må ned og investeringene i fornybart og effektivisering må opp – fra NÅ, skal vi kunne begrense oppvarmingen til 2 grader. Sier IPCC i sin 5.hovedrapport WGIII. 1,5 grader krever en enda raskere omlegging. Og «alle» inklusive Norges regjering har sagt seg enig i disse klimamål og forpliktet seg til å bidra.

  En dreining av investeringene i Oljefondet fra fossilt til fornybar er å omsette ord til handling. Oppropet kan gjøre dette mulig men da må vi ha mange underskrifter. Mange!
  Få snøballen igang og skriv under og få med slekt, venner og bekjente.
  Norge har tjent seg rik på fossilt, det er på tide å betale tilbake noe.

 2. Leon Åserød | 02.05.2016

  Det er på høy tid å sette etikk, moral og bærekraftighet som førsteprioritet. Også når man skal invesere. Hvis ikke er man med på ødeleggelsen av jorden og klimaet.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*