I tog for grønn rettferdighet

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  fredag 29. apr 2016
 • AV:
  Redaksjonen

logo ny faneSøndag er det 1. mai og klimabevegelsen skal ut å marsjere flere steder i landet. Besteforeldrenes klimaaksjon har egen kontingent i toget i Oslo, Grenland og Trondheim, og stiller for anledningen også med ny flott fane. Dette er en viktig markering av at klimakampen er en kamp for rettferdighet og solidaritet mellom mennesker over hele kloden, sier Linda Parr, som er leder for Oslo-laget. I år som i fjor vil «100 000 klimajobber» være offisiell LO-parole. – Grønne og miljøvennlige arbeidsplasser er alternativet vi nå trenger. Barnebarna våre skal jo ikke bare vernes mot en farlig klimautvikling; de skal også ha et arbeid å gå til.

ny fane 2

Slik ser den nye store fanen til Besteforeldreaksjonen ut. Den skal ut og luftes flere steder i landet.

Med en oljesektor i problemer, der jobbene forsvinner i stort tempo, er stadig flere fagorganiserte åpen for å tenke nytt, og for å slå en strek over den gamle motsetningen mellom miljøbevegelsen og fagbevegelsen. Denne 1. mai vil det være klimaparoler i flere tog over hele landet. – Det grønne innslaget er i ferd med å bli en fast del av feiringa, fastslår Linda Parr. – Fornybarsamfunnet kommer ikke av seg selv. Om ikke folk maser, presser og krever skjer det veldig lite her i verden, da er det andre krefter som setter dagsorden. Jeg snakker ikke bare om dem som fornekter fakta, men om alle dem som ganske enkelt ikke reagerer adekvat på de alvorlige utfordringene vi står overfor. Det haster med å få politiske og økonomiske eliter til å tenke nytt, slik at vi kan skrinlegge de meningsløse oljeplanene i Arktis, og sette penger og andre ressurser inn i de fornybare næringene som vi vet er framtida. Vi har kunnskapen, og klimajobber trengs over hele landet!

 • I Bergen starter 1.mai-arrangementet kl 13:50 på Torgallmenningen.
 • I Trondheim inviterer Klimavalgalliansen til frokost kl 11:00, og toget går kl. 13:00. «Tradisjonen tru møter vi ein gjeng frå BKA og lagar plakatar saman med dei andre: FIVH, Spire, NU, m. fl. Etterpå går vi i samla flokk til Katta (Katedralskolen) og har med rytmekassa og det nye banneret. Vi satsar på song og rytmer i toget og ser fram til ein fin dag i Trondheim 1. mai!»
 • I Grenland går toget kl 12:00 i Porsgrunn, og kl 16:00 i Skien.
 • I Molde går Besteforeldrene sammen med Natur og Ungdom. Oppmøte til appell for dagen kl 12:30.
 • I Oslo starter arrangementet kl 11:25 på Youngstorget.  Vi fra Besteforeldrene skal møtes i krysset Torggata/Youngsgate og har plass i seksjon 4b, forteller Linda Parr. Toget går kl 12:45.
solidaritet mellom generasjonene

I Oslo har klimaseksjonen de tre siste åra vært den største i hele toget, med mange hundre deltakere.

«Vi må ta klimavalg!» Ranglende og syngende besteforeldre satte sitt preg på toget i Trondheim. Foto Anne Grete Torwick

«Vi må ta klimavalg!» Ranglende og syngende besteforeldre satte sitt preg på toget i Trondheim i fjor. Foto Anne Grete Torwick

 Også i Bergen var kravet om klimajobber sterkt framme i 2015

I Bergen var kravet om klimajobber sterkt framme i 2015

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*