– Min måte å skape engasjement på

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 15. mar 2016
  • AV:
    Redaksjonen
briseid asker

Klima-broderiene til Elisabeth Tveter Briseid er nå kommet til Asker bibliotek. I en samtale med journalist Nina Abrahamsen i Budstikka – «Engasjert bestemor geriljabroderer for klima og barnebarn» – forteller hun at det er lenge siden sist hun drev og broderte. Men hun fikk blod på tann da hun så Vigdis Hjorts broderiutstilling på Blaafarveværket sist sommer. Selv er hun mor til fire og bestemor til åtte. – Vi elsker barnebarna våre og kaller dem for livets dessert. Alle ønsker vi dem det beste. Vi har kjærligheten og vi har tid. Derfor har jeg et håp om at flere besteforeldre kan engasjere seg i klimakampen.

Grenser for vekst og forbruk
Elisabeth mener det er mye den enkelte kan gjøre. Selv har hun sluttet å fly, og har også erfart at det er mye kjekkere å dra på togferie i Europa enn å stresse rundt fra flyplass til flyplass. Den enkeltes livsstil er likevel ikke det viktigste. – Hvis bare de som har alt på det tørre engasjerer seg, så vinner vi ikke kampen. Det viktigste er å skape en opinion slik at politikerne engasjerer seg, og tar noen grep, mener Briseid.

– Jeg har tro på at vi alle kan bidra i klimakampen, enten du tilhører grasrota eller er statsminister, sier Briseid, som er oppgitt over at regjeringen ønsker å åpne for oljeboring i Vesterålen og Lofoten. Hun peker på at det i Romaklubben allerede på 1960-tallet ble konstatert at det er «grenser for vekst på en avgrenset klode». Hun tar også til orde for et økonomisk system basert på gjenbruk. – Vi må kunne både ivareta arbeidsplasser og en levelig klode på sikt.

Foto: Trine Jødal / Budstikka

Foto: Trine Jødal / Budstikka

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*