Beitostølen brenner for Lofoten

Oljeprotest_3427713aLørdag 12. mars er det VARDEBRENNING FOR OLJEFRITT Lofoten, Vesterålen og Senja over hele landet. Blant de mange gruppene som stiller opp i solidaritet med fisken og framtida, og mot et kortsiktig og usikkert oljeeventyr i området, er Klimagruppa på Beitostølen. Unge og eldre er med, og er klare for en markering som vi håper vil bli lagt merke til her i Valdres, forteller Bodvar Sonstad som leder lokalgruppa til Besteforeldrenes klimaaksjon. – I Lofoten har kultur og fiske utviklet seg bærekraftig gjennom tusen år. Hvis det er ett område som må og skal forbli oljefritt, så er det dette. Uerstattelige verdier står på spill, for oss alle.

arrangør beitostølen

Folkelig engasjement
Markeringa lørdag begynner med stand i sentrum, forteller Bodvar. Der skal vi deler ut løpesedler og snakke med folk i forbifarten. Vi har utstyrt oss med noen store og synlige plakater. Og så blir det klimasang, godt innøvd på forhånd og med Ola Sandvold på gitar. Det er om å gjøre å vekke litt oppmerksomhet for å få til folkelig engasjement og mobilisering, så sangen er viktig. Og heldigvis har vi alle de flotte kampsangene vi først brukte da vi marsjerte i gatene i Paris i desember. Der fungerte de godt, og det gjør de nok her i Valdres også, tenker jeg.

Se ark med sanger: Sanger til Lofoten-markering

Det blir bålbrenning på Skjenhaugen klokka 17. Klokka 16.45 går vi fra standen i samlet tropp opp til bålplassen. Bodvar minner alle om at de må ha skikkelig fottøy, for det er dyp snø et stykke på 100 meter bortover.

– Vi er en bra gjeng med miljøaktivister her på Beitostølen, med en passe miks av yngre og eldre folk. På lørdag formiddag må vi spa ut bålplassen og dra opp ved til bålet, så der trenger vi litt mannskap og pulk. Foreløpig er det meldt fint og passe kalt vær, så dette skal gå bra. Arrangementet blir gjort kjent med plakater på butikkene i bygda og gjennom annonse i «Valdres»-avisa. Men det viktigste på et sted som Beitostølen er selvfølgelig munn til munn-metoden.

Om den nasjonale vardebrenningen: http://folkeaksjonen.no/vardebrenning2016

Klimagruppa presenterer seg i lokalavisa Valdres. Bodvar Sonstad i rød jakke.

Klimagruppa presenterer seg i lokalavisa Valdres. Bodvar Sonstad i rød jakke.

beitostølen klimagruppa 1

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth Tveter Briseid | 11.03.2016

    Viktig å holde trøkket oppe. I dag sa Erna Solberg at Høyre nok ville gå inn for boring i LoVeSe etter 2017..

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*