Vinterlig klimafest i Drammen

turid kaia drammen
Ingeborg Hanto (KFUM/KFUK) (t.v.) og Turid Lilleheie (Besteforeldrenes Klimaaksjon) forener generasjonene og går i bresjen for en vinterlig klimafestival i Drammen. Foto: Tore Sandberg, Drammens Tidende.

Det er for mye fy-fy i klimadebatten. Nå er det på tide å servere noen positive opplevelser og feire litt, sier Ingeborg Hanto og Turid Lilleheie til Drammens Tidende i dag. De representerer den lokale Klimavalgalliansen, og kommer fra KFUM/KFUK og Besteforeldrenes Klimaaksjon. Nå forener de krefter med mange klimaengasjerte i Drammen og inviterer store og små til Klimafestival fra 16. til 24. januar. Programmet skal være ferdig spikret innen 1. desember, og arrangørene lover at det blir mange spennende opplevelser å velge i. – Det blir noe både å se, høre og smake på. Vi kommer til å servere nesten alt det er mulig å sette klima foran!

Mange er med
Den første Klimafestivalen i Drammen gikk av stabelen sist januar. På nyåret får publikum en forbedret utgave, med flere samarbeidspartnere på laget. Bak står en smeltedigel av folk som er opptatt av og interessert i klima, sier Hanto. Det blir klimakonserter, klimagudstjenester, klimakafé, foredrag og film, for å nevne noen smakebiter.

Hun applauderer støttespillerne, som Drammen kommune, biblioteket, høgskolen, kinoen og Folkeakademiet, og understreker at det alltid er plass til flere klimavennlige deltakere og sponsorer.

Klimafestivalen er landsdekkende, og mange norske byer er med. Hensikten er å bevisstgjøre og engasjere et stort publikum. Det er derfor de går så bredt ut og har så mange , forklarer Turid Lilleheie. Som Besteforeldrenes representant i arrangementsalliansen mener hun at vi hele tiden trenger en påminnelse om hva som er i ferd med å skje med kloden. – Vi er utålmodige, sier hun. Vi representerer det folkelige engasjementet for klimaet, og vi tror vi har betydning: De som bestemmer, politikerne, trenger hele tiden å pushes.

– Men under festivalen i Drammen i januar skjer det veldig mye for barn og unge også, presiserer Ingeborg Hanto. Eksempelvis blir det vist ungdomsfilm på Kino Cty, og «Strømløs» arrangeres på G60 på Union. Det er en konsert av og for ungdom, akustisk, stemningsfull, bare belyst av stearinlys. Og i mange kirker veves det grønne inn i gudstjenesten søndag 17. januar.

side DT

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*