Internasjonal kampanje: Our Kids’ Climate

Our Kids
URETTFERDIG: Barn rundt om i verden – særlig de i fattige land – vil bli rammet aller hardest av klimaendringene.

Foreldre, besteforeldre og familier fra hele verden går sammen om å kreve tiltak for å beskytte barn og fremtidige generasjoner mot global oppvarming. Med svenske Föräldravrålet som initiativtaker har 16 organisasjoner, blant dem Besteforeldrenes klimaaksjon, stiftet et aktivt nettverk med et felles opprop til verdens ledere som vil bli overlevert under klimatoppmøtet i Paris: «Å overlate en bedre verden til neste generasjon er vår moralske plikt som foresatte, og et spørsmål og rettferdighet for alle barn i verden. Vi gjør hva vi kan i våre egne liv for å bidra til å løse problemene, og krever at våre ledere og politikere følger opp og viser handlekraft. Nå.»

SKRIV UNDER NÅ!

Our Kids’ Climate kobler foreldre og besteforeldre som ønsker å bli med i den globale klimakampen. Frida Eklund fra Föräldravrålet er prosjektleder og den drivende kraft bak initiativet. «Da jeg ble forelder, ble også trusselen om katastrofale klimaendringer mye mer virkelig for meg», sier hun.

Verdens barn vil bli hardest rammet av klimaendringene. «Barnas små kropper er mer sårbare», sier Molly Rauch fra en av de 16 organisasjonene: Moms Clean Air Force. «Barns lunger er ennå ikke ferdig utvokst, noe som gjør dem enda mer utsatt. Flere vil også dø av diaré. Og dette dreier seg ikke om en fjern framtid. 88 prosent av alle klimarelaterte dødsfall i år 2000 var blant barn.»

Our Kids’ Climate anser det som vår moralske plikt å ta affære. FNs klimasjef Christiana Figueres har allerede fulgt oppfordringen og undertegnet oppropet som skal overleveres forhandlerne i Paris. «If you have kids, please join the call», skriver hun på Twitter,

Du finner hele oppropteksten og mer informasjon om kampanjen her: Ourkidsclimate.org  

Bidra til å spre videre til venner, kolleger og familie, til gode naboer og i menigheten, på arbeidsplassen og i fagforeninga. BARNA TRENGER VÅR BESKYTTELSE!

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. Leiv Skare | 27.10.2015

  Mange av morgendagens problemer må nedprioriteres for det med langsiktig perspektiv!

 2. Eva Kristiansen | 27.10.2015

  Jeg vil at mine etterkommere skal få en bedre verden å leve i enn den det dessverre ser ut til at vi kommer til å etterlate til dem. Jeg stemmer på De Grønne og forsøker så langt mulig å leve så enkelt jeg kan.
  Mvh Bestemor til tre – Eva

 3. Ragnhild Elin Nordengen | 27.10.2015

  Verdens beslutningstakere kan ikke somle lengre. Det haster med å snu den negative klimautviklingen og gi våre barnebarn en god verden å leve i.

 4. Jon Stangeland | 28.10.2015

  Denne kampanjen støttar eg!

 5. Ingrid Bjørnson | 28.10.2015

  Hva med å gi oss noen valg når det gjelder å kunne investere i forskning på utvikling av klimavennlige energiformer.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*