Torvindustrien bør og vil bli forbudt

150513 Jødahlsmåsan (29) (2)
Våren 2015: Astrid Sandvik intervjues av NRK Østlandssendingen under aksjon på Jødahlsmåsan. Foto: Ivan Chetwynd

En gruppe aktivister fra Besteforeldreaksjonen var på plass på Jødahlsmåsan i dag. Sammen med engasjerte naboer og støttespillere fra Natur og Ungdom, Greenpeace og Naturvernforbundet ønsket de nok en gang å sette søkelyset på problematikken rundt den natur- og klimafiendtlige utnyttingen av torvmyrene våre. – Jeg er sikker på at dette kommer til å bli helt forbudt i løpet av få år, sa aksjonens talskvinne Astrid Sandvik til Østlandssendingen og lokalavisene som var til stede. Felleskjøpet burde være i forkant og frivillig stoppe virksomheten. Det finnes gode alternativet til torv, basert på kompostering av avfall fra husholdninger, hager og landbruk.

Faktaboks JM

Etter dagens aksjon og etter å ha hørt på Østlandssendingen og kommunikasjonsdirektøren i Felleskjøpet, lurer aksjonistene på om de skal be om enda et møte med bedriften. – Det er jo tydelig at de selv ser at det bør og må bli en slutt på denne torvindustrien, og at det bare er et spørsmål om tid, sier Astrid Sandvik. Rett nok aksepterer de ikke de tallene Besteforeldreaksjonen opererer med for CO2-utslipp fra Jødahlsmåsan, men det er kanskje heller ikke det viktigste. Hvis ledelsen i Felleskjøpet er så store tilhengere av et bærekraftig landbruk som de hevder, nå det vel være mulig å nå langt ved å snakke sammen?

Intervju med Astrid Sandvik i Østlandssendingen:
http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-oestlandssendingen#t=2h2m10s

Se også Eidsvoll Ullensaker Blad: Bestemødre lenker seg sammen i protest

Mer om Besteforeldreaksjonens kampanje og faglig bakgrunn for den:
https://www.besteforeldreaksjonen.no/?p=20174

Kåre Homble fortalte om Måsan og hva som er gjort for å stoppe det irreversible naturinngrepet. Foto: Ivan Chetwynd

Kåre Homble fortalte om Måsan og hva som er gjort for å stoppe det irreversible naturinngrepet. Foto: Ivan Chetwynd

Som en symbolaksjon blir drensrør tett igjen. De ligger på flere meters dyp og er allerede i ferd med å ødelegge den store myra. Foto: Ivan Chetwynd

Som en symbolaksjon blir drensrør tettet igjen. De ligger på flere meters dyp og er allerede i ferd med å ødelegge store deler av myra. Foto: Ivan Chetwynd

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Ola Dimmen | 14.05.2015

    Gratulerer med flott aksjon og mange presseoppslag, kjempebra!

  2. Elisabeth Finne | 15.05.2015

    Jeg slutter meg til begeistringen – veldig bra!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*