Forlagene bidrar til rasering av regnskog

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  lørdag 30. mai 2015
 • AV:
  Redaksjonen

var engang en regnskogMens skolebarna lærer om regnskogen og dens betydning for jordas biologiske mangfold og klima, velger forlagene å trykke stadig flere av barnebøkene sine på papir som bidrar til at regnskog blir ødelagt. Papirindustrien er en av de største truslene, særlig i Indonesia hvor regnskogen ødelegges raskest i verden. Tømmer og papirmasse eksporteres til Kina, der det blir brukt til å lage bøker og andre trykksaker som blant annet selges i Norge. Dette vil Regnskogsfondet ha en slutt på, og har satt i gang en underskriftskampanje. Kravet er at norske forlag ganske enkelt må kreve at trykkeriene ikke bruker papir som bidrar til å ødelegge regnskogen.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Thorvald Boye | 01.06.2015

  Jeg syntes vinklingen med barnebøker var spesiell. Hvorfor akkurat barnebøker?
  Er det bare forlagene som sender barnebøker til trykking i Kina. Historien høres merkelig ut. Hvorfor ikke all papir og bokproduksjon i Kina hvis det er så ille der?
  Har vi god nok statistikk? Hvem tjener på at bokproduksjon ikke foretas i Kina? Har de interesser her? Og hvorfor ikke reklamematerial, særlig i glanset papir? Og Indonesia er i ferd med å forbedre seg. Det utstedes ikke nye hugst konsesjoner i Indonesia.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*