Opprop om å la fossilt brensel bli i bakken

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  lørdag 11. apr 2015
 • AV:
  Redaksjonen

oil fieldDen britiske avisen The Guardian har igangsatt en kampanje for å begrense bruken av fossilt brensel. Målet er å få de to største veldedighetsfondene i verden – Gates Foundation og Wellcome Trust – til å trekke seg ut av de 200 største selskapene innen fossil energi innen fem år. Nye investeringer skal fryses umiddelbart. Mer enn 180 000 har så langt undertegnet oppropet: Your organisations have made a huge contribution to human progress by supporting scientific research and development projects. Yet your investments in fossil fuels are putting this progress at great risk, by undermining your long term ambitions.

FOR Å STØTTE OPPROPET GÅ INN PÅ: KEEP IT IN THE GROUND

I sin begrunnelse for kampanjen skriver The Guardian om grunner til at klimaendringer sjelden er toppnyheter i media. Det kan være hendelser som ikke har inntruffet ennå – stoff som ikke engang kan beskrives som nyheter siden nyheter skal være om ting som har skjedd. Det er i området for forutsigelser, spekulasjon og usikkerhet, noe det er vanskelig for en nyhetsredaktør å hanskes med.

Selv om endringene kan skje for raskt til at de er forenlige med trygghet og velferd for menneskene, går det altså for langsomt for nyhetsskriverne – og, for å være rettferdig, for de fleste lesere. For å bøte på dette er det en serie artikler om klimaproblemet og mulige tiltak i tilknytning til kampanjen. Avisen skriver: Og vi håper mange lesere vil finne inspirasjon i vår serie til å bidra selv ved å sette arbeidsplass eller pensjonsfond under press for de nødvendig forandringer.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. bjørn asphaug | 11.04.2015

  fornybar energi er fremtiden
  fossil energi er døden

 2. Asbjørn Svarva | 12.04.2015

  Bruk av fossilt brensel må opphøre.

 3. Ana Talbot Meling | 12.04.2015

  Green energy needs funding for research and development. Fossil energy has had it’s day

 4. Agnes Hamar | 13.04.2015

  Med tanke på våre barnebarn, fossilt brennstoff må utfases.

 5. Asbjørg Jensvoll Strøm | 13.04.2015

  Dette må man bare stille opp for!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*