Med sang for en rettferdig klimaavtale

rangle nordre 10 april 1
Sangglade besteforeldre fikk med seg samfunnsengasjerte biskoper i Beethovens "Ode til gleden", med dagsaktuell klimatekst. Foto/film Anne Grete Torwick

Klimautslippene truer skaperverket og menneskeverdet. Vi er nødt til å si noe også om konkrete løsninger, sa Nidaros-biskop Tor Singsaas i sin appell på Nordre gate i Trondheim lørdag. Alle biskopene var med på markeringen og sang av full hals sammen med den muntre gjengen fra Besteforeldrenes rangleorkester: «Alle barn skal arve jorda, land og klima jord og hav. Framtida er barn og unge, vi må stille klimakrav.» Målet var å skape blest om KLIMAPILEGRIM 2015, som er en stor tverrkirkelig mobilisering der det i hele landet vil bli arrangert symbolske vandringer fram mot klimatoppmøtet i Paris og en ny klimaavtale .

Det haster, og følelsene må med
To dager tidligere talte statsråd Widvey til Kirkemøtet i Trondheim og advarte mot å bli for politisk; da risikerer man å utestenge store deler av medlemsmassen, mente hun. – Det er et mantra for noen at kirken ikke skal drive med politikk, sa biskop Singsaas. Men vi har tradisjon for å mene noe om viktige samfunnsspørsmål, om apartheid, menneskerettighetsspørsmål og nå klimapolitikk. Vi vet at verden må redusere klimagassutslippene voldsomt. Det haster for jorda og menneskenes skyld.

Som rik oljenasjon har Norge dessuten et spesielt ansvar, understreket han. Vi har plikt til å gå foran med et godt eksempel, og samtidig bidra til hjelp for fattige land som blir ramma hardt av de menneskeskapte klimaendringene. Se reportasje i Adresseavisen: http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article10843731.ece

Lørdagsarrangementet på Nordre gate var i regi av Kirkerådet, Kirkens Nødhjelp, diakoner fra Trondheim og Besteforeldrenes klimaaksjon. Biskopene kom marsjerende i samlet flokk og ble tatt imot av rangleorkesteret som raskt fikk dem med på notene. Det var sporty gjort av dem å hive seg med i sangen, sier orkesterleder Ola Dimmen. Følelsene og kroppen må vi ha med oss, og sang og musikk gir optimisme og pågangsmot. Regionkonsulent Lise Martinussen fra Kirkens Nødhjelp er enig: – Det var så utrolig flott med Besteforeldrenes rangleorkester. Det satte virkelig stemningen for dagen!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth K. Grahl-Madsen | 12.04.2015

    Det gleder å se BESTEFORELDREKOLLEGER i Trondheim og andre steder i full aktivitet! Det gleder også å se Kirkens folk vise «flagg».

    Elisabeth K. Grahl-Madsen

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*