Mytemakerne

Ake BjorkeVitenskapelig skepsis er sunt, og helt nødvendig for utvikling av ny kunnskap. Men de som kaller seg «klimaskeptikere» har en helt annen agenda, sier Åke Bjørke, universitetslærer på Agder. Uten å sette seg inn i faktagrunnlaget hiver de ut påstander, spekulasjoner og ubegrunnet kritikk av bevisene for at vi har en alvorlig og menneskeskapt global oppvarming. Kritikkløst omfavnes ethvert argument, leserinnlegg eller propaganda for ikke å gjøre noe med klimaproblemet. Pensjonerte professorer i USA betales for å produsere tilsynelatende vitenskapelig informasjon for tenketanker og PR-selskaper, finansiert av oljeindustrien.

Petro-løgner
Åke Bjørke har ingen som helst sans for dem som stadig vekk prøver å så tvil om hovedkonklusjonene fra FNs klimapanel. De er ikke annet enn løpegutter for mektige kapitalinteresser, mener han. «Karbonbaroner, ekstrem-islamistiske petro-tyranner og korrupte oligarker» som han kaller dem, gjør hva som helst for å forlenge oljealderen. Fornekting av fakta har de ingen problemer med hvis det passer dem.

Men du vil vel ikke hevde at alle de som skriver innlegg rundt omkring i norske aviser, mot klimaforskerne, er kjøpt og betalt av oljeselskapene?
– Selvfølgelig ikke. De fleste er bare alminnelige kranglefanter som har funnet seg en felles sak å krangle om. De er neppe bevisst hva slags interesser de tjener. Ikke desto mindre driver de stort sett med avskrift av propagandaen til reaksjonære amerikanske tenketanker. Eller av hverandre, og det kommer jo ut på ett.

Sprer usikkerhet
Samtidig mener Åke det er viktig å gå inn i fornekternes beskrivelse av virkeligheten.  På bloggen sin har han nylig publisert en grundig og temperamentsfull artikkel. Punkt for punkt tilbakeviser han de vanligste argumentene og påstandene.

– Klimaillusjonistene forvirrer og sprer usikkerhet. Målet er handlingslammelse for at alt skal fortsette som før. Men tenk på dette: Daglig brenner verden 90 millioner fat olje og en tilsvarende mengde kull og gass. Det tilsvarer et svømmebasseng i olympisk størrelse fylt med olje, hvert sekundt! Man skal være glad i illusjoner for å tro at dette ikke har negative virkninger.

Det er uansvarlig og uetisk å spekulere i mulig mikroskopisk tvil for å la være å gjøre noe, mener Åke Bjørke. Nasjoner som ikke satser på bærekraftig teknologi tar i realiteten en stor risiko. De kan bli sittende igjen som de gamle Sovjet-statene, med håpløs «Trabant-teknologi», utdatert og usikker økonomi og et utarmet og helseskadelig miljø.

Les artikkelen på Åke Bjørkes blogg: http://ufbutv.com/2015/02/02/mytemakere-klima-og-realitetsorientering

Temperaturutviklingen de siste 130 år. Fra World Meteorological Organisation – Climate Report.

Temperaturutviklingen de siste 130 år. Fra World Meteorological Organisation – Climate Report.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*