Framtidsfrykt eller framtidshåp?

Laila RDLaila Riksaasen Dahl, tidligere biskop i Tunsberg, holdt appell for Besteforeldrenes klimaaksjon ved markeringen utenfor Stortinget i anledning «Global Divestment Day» 13. februar. – Vi står her på vegne av de unge, de ufødte, de forsvarsløse og naturen, sa hun. Norges rikdom er bygget opp på utvinning av olje og gass, det gir en særskilt forpliktelse til å bidra til en trygg og sunn framtid: «Framtidsfrykt eller framtidshåp? Hva vil vi gi våre barnebarn? Det handler om vårt livsgrunnlag. Vi lever med en frykt som er grunnleggende og verdensomspennende: Vil vår klode fortsatt være det gode sted for mennesker?

Vi ønsker å gi våre barn og barnebarn det beste. Alle mennesker ønsker det. Det de først og fremst får av oss, er uro for framtida. Allerede nå opplever mange mennesker andre steder på kloden det vi frykter for: klimaendringer som ødelegger livsgrunnlaget for dem.

Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon står her på vegne av dem som alt nå lider som følge av ekstremvær og endrete klimatiske forhold. Vi står her på vegne av de unge, de ufødte, de forsvarsløse og naturen. Vi står her på vegne av oss selv, fordi vi er opptatt av spørsmålet: Hva vil vi gi våre barnebarn? Framtidsfrykt eller framtidshåp?

Som et rikt land har Norge et stort ansvar. Vi må bruke mulighetene vi har til omlegging. Vår rikdom er bygget opp på utvinning av fossil energi. Rikdommen kan investeres i utvikling av andre energiformer. JA til avvikling av fossil energi, JA til utvikling av fornybar energi!

Håpet ligger i en fossilfri framtid! For å oppnå det, må Norge slutte å investere i fossil industri. Statens pensjonsfond utland må bidra til en sunn klode i framtida. Vi krever at fondet trekker seg ut av investeringer i kull, olje og gass, ikke minst i tjæresand!

Våre etterkommere fortjener det. Situasjonen krever det. Ressursene er der. Mulighetene til endring er der. Det er viljen det står på. Viljen til en fossilfri framtid. Viljen til en fossilfri framtid gir håp!

Hva vil vi gi våre barnebarn? Framtidsfrykt eller framtidshåp?»

7-800 deltok i demonstrasjonen 13. feb. Laila Riksaasen Dahl med rød aksjonslue.

7-800 mennesker, unge og gamle, deltok i demonstrasjonen 13. februar fra Oslo S til Stortinget. Laila Riksaasen Dahl med rød aksjonslue.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*