Klimafest på Oslo S

arve t 1
NYE KLIMAAKTIVISTER: Arve Tellefsen og Håvard Gimse vakte begeistring med sin lunsj-konsert i avgangshallen.

Klimafestivalen § 112, som varer til midt i januar, hadde sitt første arrangement i avgangshallen på Oslo S i går, 22. desember. Det ble en skikkelig pangstart, sier Finn Bjørnar Lund fra Besteforeldreaksjonen. Slett ikke alle var så stress-travle som man skulle tru på bittelille julaften at de ikke stoppet opp. De fleste ytret seg begeistret for initiativet og skrev mer enn gjerne under på kravet om flere grønne arbeidsplasser. Slutten ga et ekstra løft med Håvard Gimse og Arve Tellefsen, men før det hadde sangene, dansene og ordene nådd mange med budskapet: Brems oljeutvinningen, ny kurs for Norge, 100 000 nye arbeidsplasser nå!

Andreas appellÅ være aksjonist som møttes med smil og godord fra reisende til hytta på Golsfjellet eller til familie og barnebarn i Egersund, ble en fin opplevelse, sier Finn Bjørnar. Noen av samtalene ble så lange at det gikk ut over innsamlinga av underskrifter, innrømmer han. Men sannelig ble det en god del underskrifter også! Besteforeldre har troverdighet, ingen tviler på at vi har annet i tankene enn våre barnebarns beste. De skal jo ikke bare overta en verden uten klimakatastrofer, de skal også ha et arbeid å gå til!

I dag er Oslo Sentralbanestasjon en ladestasjon for håp og pågangsmot, sa Andreas Ytterstad fra Klimavalgalliansen i sin appell. Å bremse norsk oljeutvinning er noe av det viktigste og vanskeligste julebudskapet det går an å spre. Så mye her i landet er avhengig av det. Men nettopp derfor er det så viktig å forstå dette kravet! Vi må bygge en bred allianse, en folkebevegelse som i tide vil legge grunnlaget for en ny kurs for Norge og verden. Det dreier seg om en utvidelse av demokratiet. Vi må få politikerne til å bli like redde for oss som de er for oljeindustrien i dag. Klimaforskerne forteller oss at vi har et sted mellom fem og tjue år på oss til å få til den nødvendige system- og strukturendring.

SE OGSÅ reportasje på «Klimafonen» – Norsk Klimanettverks blogg: http://klimafonen.no/tellefsen-og-gimse-kommer-pa-banen Her er flere bilder fra begivenheten og intervju med musikerne Håvard Gimse og Arve Tellefsen. – Det har vært fantastisk, sier han. Stor stemning og ordentlig flott med flygel og store høytalere. Jeg er veldig glad i sånne ting. Veldig glad for å ha fått lov til å være med på dette. Å ta vare på jorda er det viktigste av alt.

Blide damer O SFB underskrift

Sigrid Briseid Rødland leser Grunnlovens § 112

10 år gamle Sigrid Briseid Rødland leser paragraf 112

 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Ola Dimmen | 24.12.2014

    Gratulerer med eit fantastisk flott arrangement!! Dette var veldig inspirerande og ei kjempeflott julehelsing fram mot 2015! Godt nyttår!

  2. Gro Nylander | 13.01.2015

    Fantastisk godt jobbet! «Together we are dynamite» – av den positive sorten, vel å merke, den som brukes til å sprenge åpninger i vrangvillig fjell! 🙂 Gro Nylander

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*