Vellykka klimamarsj i Bergen

Bergen klima 1

Trass i tungt regnvær var det god oppslutning om dagens klimamarsj. Tre hundre mennesker toget gjennom sentrum, fra Torgallmenningen, rundt Smålungeren, gjennom Marken til avslutning i Vågsbunnen. Thelma Kraft fra arrangementskomiteen var glad for å kjenne seg som en del av en verdensomspennende bevegelse. Denne helga går det små og store tog i tusenvis av byer! Og dette tror jeg bare vil rulle videre. Vi er kommet til et punkt der MANGE NOK har fått MER ENN NOK av politisk beslutningsvegring. Nå må jobben gjøres – å få ned utslippene slik at vi kan være trygge på at våre barn og barnebarn arver en levelig klode.

Bergen klima 2I sin appell på Torgallmenningen sa professor emeritus i meteorologi, Sigbjørn Grønås at han var blitt klimaoptimist, han også, i likhet med WWF-leder Nina Jensen. – Det er ikke lenger noe som hindrer samfunnet fra å gjøre slutt på oljealderen. Bortsett fra de sterke økonomiske særinteressene til kull- og oljeindustrien, selvfølgelig. Vi har allerede gode teknologiske alternativer, og kan trappe ned planmessig slik at arbeidsplasser kan reddes og lokalsamfunn som i dag er altfor avhengig av olje og gass, kan få nye bein å stå på.

Jeg frykter likevel for at politikerne ikke tar til vettet – av seg selv. Vanetekningen og den mentale avhengighet av oljeindustrien er for sterk. Derfor trenger de å få høre folkets røst! Da vil de også begynne å lytte til vitenskapen om klima, som jeg kjenner godt og har jobbet med i mange år. Lenge trodde jeg at det var nok å legge fram ubestridelige fakta om sammenhengene for å få politikere og velgere til å reagere og legge om kursen. Men slik er det ikke, dessverre. Vi trenger en verdensomspennende folkebevegelse og et moralsk opprør, slik at vi kan få en ny moralsk ledelse!

 

Bergen klima 3

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. elisabeth briseid | 20.09.2014

  Gratulerer, Besteforeldre i Bergen!
  Takk til Thelma Kraft og Sigbjørn Grønås! I morgen samles vi foran Stortinget i Oslo.

 2. Wenche Dorothea Haukland | 21.09.2014

  Vel talt kjære, kloke, ansvarlige Sigbjørn –

 3. Sven Ake Bjorke | 21.09.2014

  Heia Bergen. Stå på.
  Hilsen besteforeldrene i New York

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*