Amerikanerne ønsker tøffere klimapolitikk

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 20. jul 2014
  • AV:
    Redaksjonen

helpI USA viser en studie fra Yale University at et stort flertall av velgerne er klare for en mer aktiv klimapolitikk, om nødvendig også uten forankring i en internasjonal avtale. Over 60 prosent av de spurte vil at landets politikere skal vise lederskap og ikke vente på hva andre land foretar seg. Som ventelig er det forskjell på liberale og konservative velgere, men de fleste tror at en god klimapolitikk også vil gi andre fordeler, som bedre folkehelse, økt energisikkerhet og redusert fattigdom. De er villige til å gi avkall på kortsiktige økonomiske fordeler, og støtter utsagnet om at effektive tiltak mot global oppvarming vil bety «et bedre liv for våre barn og barnebarn»

 

Spre klimavett,
del denne saken!