Utålmodige bergensere

Helene FI løpet av vinteren har en gruppe i Bergen tilknyttet Klimavalg 2013 laget utkast til det de kaller kommunale klimavettregler. I går var flere organisasjoner invitert til et møte for å diskutere muligheten for det Helene Frimannslund kaller «en tjuvstart på 2015-kampanjen». Hun var presseansvarlig for fjorårets kampanje. Det gjelder å være utålmodig, sier hun. Å bygge en kampanje tar tid, og lokale partier er allerede i ferd med å tenke på valgprogrammene sine. Det er også denne gangen viktig å vise fram bredden i klimaopposisjonen. Alle opplyste mennesker ser behovet for et grønt skifte, og veldig mye kan gjøres ute i kommunene.

 – Vi trenger ikke å gjenoppfinne kruttet. De felles politiske kravene fra Klimavalg 2013 er grunnlag plenty godt nok for en ny kampanje. Så kan vi heller konsentrere oss om å få i gang lokale prosesser og grupper rundt om i landet som kan trykke på både partier og velger. I Bergen har vi allerede merket en viss interesse blant lokalpolitikere for det vi har gjort.

På et fellesmøte 1. april skal organisasjonene ta stilling til videreføring av samarbeidet i Klimavalg 2013. De som kommer fra Bergen synes det er viktig å tenke praktisk og aksjonsretta, sier Frimannslund. Hvis vi ønsker å påvirke prosessen fram mot kommunevalget høsten 2015, nytter det ikke å vente til valgkampen er i gang og partiene har lagt sin strategi og prioritert sine saker.

 – Jeg håper forslaget til kommunale klimavettregler kan bidra til at vi får en samlet og målretta kampanje fram mot valget neste år. Det er forskjell på norske kommuner, men alle har en stor klimautfordring. Og ikke minst: store muligheter for å gjøre noe som monner. KS har beregnet at så mye som 40 % av de norske klimagassutslippene kan regnes som lokale. Hovedtyngden av dette er innen transport, jordbruk og avfall. 

 

Bergens-utkastet til kommunale klimavettregler er forsøksvis også visuelt utformet som en liten folder og knyttet til den tidligere kampanjen Klimavalg 2013.

Bergens-utkastet til kommunale klimavettregler er forsøksvis også visuelt utformet som en liten folder og knyttet til den tidligere kampanjen Klimavalg 2013.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 30.03.2014

    Jeg deler utålmodigheten til Bergensgjengen.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*