Besteforeldre på klimakafé

IMAG0349
Kulturopplevelser og en kaffekopp med samtaler om klimagalskapen er en bra kombinasjon, synes besteforeldre i Oslo.

En nokså enkel tanke fra Besteforeldreaksjonen i Oslo og omegn, kaller han det, lokallagsleder Jon Frode Blichfeldt: Skulle vi søke å finne en fast møteplass, for å kunne kombinere prat om alvorlige og livsviktige tema med en trivelig stund?  En regelmessig «klimakafé» der vi kan snakke om, diskutere, utveksle ideer og lete opp mulige bidrag til å bremse klimagalskapen? Tanken ble forsiktig prøvet ut forleden, i etterkant av den daglige «Lunsj og lyrikk»-stunden i det Norske Teateret, med mulighet for å ta en kopp kaffe med litt attåt. Som sagt, så gjort – invitasjon og oppfordring ble sendt ut til medlemmene.

Det ble både en trivelig og energigivende stund denne fredags formiddagen, viste det seg. Opplesning fra Frode Gryttens «Bikubesesong» var strålende. Under opplesningen var fire av besteforeldrene samlet rundt et bord. Etterpå kom fire til fra et annet bord, de som satt ved et tredje bord ble også trukket inn i samtaler. Små ringer som ble spredt. Nye medlemmer tegnet. Muligheter og forslag til nye måter å skape ringer på ble luftet. Ja, vi vil så absolutt møtes igjen her!      

photo Stortinget… og på stand for barnebarnas framtid                               

Lørdagen etter den første klimakaféen stilte vi til den månedlige markeringen foran Stortinget. En god liten gruppe i røde luer og med oppdaterte slagord: «Stopp hasardspillet med våre penger og barnebarnas framtid!»  –  «Pensjonsfondet utland ut av kull, olje og gass!»

Dessuten ble det delt ut kopier av brevet som nettopp var overlevert Stortingspresidenten av rådsmedlemmer i Besteforeldreaksjonen, Per Kleppe og Wenche Frogn Sellæg. Begge tidligere fremtredende statsråder fra hhv Arbeiderpartiet og Høyre.

Neste Stortings-markering blir lørdag 14. desember.

Og dagen før, fredag 13. desember er det ny klimakafé!

 

Spre klimavett,
del denne saken!