Tviler på kvotehandel, tror på innsats hjemme

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 23. sep 2013
  • AV:
    Redaksjonen

CM«Alle land kan si at deres utslipp ikke teller så mye, og at det ikke lønner seg å foreta kutt akkurat hos dem», sier Cecilie Mauritzen, direktør for Cicero Senter for klimaforskning. Hun er intervjuet av Frank Rossavik i Bergens Tidende, som lurer på om han hører et hint til Stoltenberg? «Ja, disse argumentene er vanlige i Norge. Men tankegangen er feil. Hvis man innser at problemet må og skal takles, lønner det seg å begynne tidlig. Senere blir det bare dyrere.» Rossavik: Men regjeringen sier den har gjort mye i utlandet. «Det er vel og bra, men det er vel nokså opplagt at hvis man ønsker å ta en ledende internasjonal rolle, må man være i ledelsen. Hjemme.»

Spre klimavett,
del denne saken!