«Det er mobilisering som teller»

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    lørdag 21. sep 2013
  • AV:
    Redaksjonen
90321_mckibben__read_
Bill McKibben har gått fra å skrive bøker om klima til å organisere massedemonstrasjoner mot oljeindustriens makt. FOTO: HEIDI TAKSDAL SKJESETH

Neste måned kommer klimaaktivisten Bill McKibben til Norge for å motta Sofieprisen. «Løsningen er enkel, konkret og håndfast: Vi må slutte å bruke kull, olje og gass. Det er ikke verre enn det», sier han i en samtale med Dagsavisen. «Det største problemet er at alle føler seg små i forhold til størrelsen på problemet. Mange føler at uansett hva de gjør, så er det fåfengt. Og det er en dose sannhet i det. Derfor er det så viktig å hjelpe folk med å jobbe sammen, vi må bygge en bevegelse.»  McKibben har sluttet å bry seg om de som ikke tror på klimaendringene. Det er bare ved å mobilisere dem som tar trusselen på alvor at vi kan stanse oljeindustrien.

Se også: Sofieprisen til Bill McKibben 

«Den amerikanske journalisten, forfatteren og miljøforkjemperen Bill McKibben (1960) tildeles Sofieprisen 2013. Bill McKibben har i løpet av få år vist en forbilledlig mobiliseringsevne og har bygd opp en global, sosial bevegelse som kjemper for å bevare en levelig planet.» (fra juryens begrunnelse)

 

Spre klimavett,
del denne saken!