«Hei, jeg ser du har barn …»

«Da er du vel bekymret for deres fremtid, du også? Ta med deg denne brosjyren, da vel!» En smilende Bente Bakke henvender seg til forbipasserende mens hun samtaler med NRK Ps Halfdan Bleken under en av besteforeldrenes faste månedlige markering utenfor Stortinget, med nesten 40 deltakere denne gangen. Samtalen fortsetter i roligere omgivelser i foajeen til hennes gamle arbeidsplass. I perioden 1981-89 var hun representant for Høyre, og miljøpolitisk talsperson. I dag kaller hun H, AP og FrP «fossilpartiene»: styrt av kortsiktige næringsinteresser og ute av stand til å ta reelt miljø- og klimaansvar. Likevel er hun urokkelig optimist – på vegne av fremtiden og våre barnebarn. Hør det halvtimes lange intervjuet her.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Frøydis Hardeng | 18.04.2013

    Bra intervju – jeg kjenner meg igjen når Bente Bakke sier at høstens valg blir et skjebnevalg. Og at hun ikke tør tenke på hva som kan skje når det blir matmangel i verden. Vi kan ikke spise oljefondet, det er sagt at vi rike får ‘privilegiet’ av å få dø sist når det blir for lite mat i verden. Pål Steigan (en gang var han en politisk hovedmotstander, men i likhet med Kåre Willoch så har han med tiden kommet med mye vettug) har et utmerket forslag her:
    http://psteigan.wordpress.com/2013/03/01/hvis-jeg-var-statsminister/

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*