Overrakte bekymringsbrev til stortingspolitikere

Overrekkelse
Trine Skei Grande (V), Siri Meling (H), Eirin Sund (AP), Lars Egeland (SV) og Knut Olsen (SP) mottok brevet og tok seg tid til å høre på hva organisasjonene hadde å si.

Utenfor Stortinget i dag møtte representanter for Miljøagentene og Besteforeldrenes klimaaksjon ledende miljø- og energipolitikere fra flere partier, for overrekkelse av felles brev til partiledere, statsråder og stortingsrepresentanter. Vi ser med stor bekymring på barnas klimaframtid, pga stadig økende utslipp av klimagasser og nye faresignaler verden over. Vi krever at politikerne blir modigere, og at de tar ledelse i klimakampen ved å kutte så det monner i norske klimagassutslipp. Det første som kan gjøres er å gi et klart og tydelig nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, sier de to organisasjonene. I valgåret kommer vi til å ha flere felles utspill.

Krever å bli hørt!
Norske politikere har nå en historisk sjanse til å vise at de vil bidra til en bærekraftig fremtid for generasjonene etter oss, sa miljøagent Runa K. Fiske. – Selv om vi barna ikke har stemmerett, har vi likevel rett til å bli hørt!

De frammøtte politikerne lyttet villig til hva organisasjonene hadde å si, og tok med glede mot brevet. – Det at klimaendringene er menneskeskapte og at det er en av våre største utfordringer, er det utrolig mange inne på stortinget som nå mener, sa Eirin Sund fra Arbeiderpartiet. – Vi er ikke nødvendigvis enige når det gjelder oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men vi veldig enige i at klima er en viktig sak, sa Siri Meling fra Høyre.

Fra brevet til politikerne: «Noe av det barn er best til er å være optimister. De gir ikke opp, men ser alltid nye løsninger istedenfor å fokusere på problemer. Vi kan gjøre noe med klimaendringene, og vi kan alltid bli flinkere til å ta vare på naturen. Men både barn og besteforeldre er veldig utålmodige. Det må handles nå. Klodens klima og generasjonene etter oss kan ikke vente.»  Les hele brevet.

Miljøagent Runa K. Fiske og Mette Newth fra Besteforeldreaksjonen med felles bekymringsbrev.

Spre klimavett,
del denne saken!

5 kommentarer

 1. elisabeth briseid | 12.03.2013

  Mon tro hva det betyr i praksis at klimaet er en viktig sak??

 2. Svanhild bergem Hagen | 12.03.2013

  Tusen takk til dere ildsjeler som sto for aksjonen og overleverte brevet.
  Dere gjør et utrolig viktig arbeid . Jeg beundrer utholdenheten og den positive vinklingen i dette som kan synes nytteløst av og til. Med stor takknemlighet fra en gammel bestemor.

 3. Kristian Frederik Brandt | 13.03.2013

  Skal tro om politikerne vil ta de nødvendige skritt for å nå togradersmålet før folk viser i praksis at de viser de er villige til de endringer i sin levestandard som etter min fattige forstand utvilsomt trengs.

 4. Truls Friis | 13.03.2013

  Godt og vel skrevet brev – jeg er fortsatt med i besteforeldreaksjonen. Hilsen Truls Fris

 5. Christian F. Holst | 15.03.2013

  Riktig bra brev og flott initsiativ. Stå på. Gleder meg til å delta foran stortinget på lørdag

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*