Varsler kirkekamp mot oljeleting

Samme dag som APs programkomite åpnet for oljeutvinning i Lofoten, var biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen på møte i kampanjen «Klimavalg 2013». I intervju med Vårt Land maner han til motstand. «Jeg er redd for at styrkingen av nasjonal økonomi vil gå ut over det bærekraftige, og at det kan ødelegge det livsgrunnlaget vi har knyttet til klima og grunnleggende naturressurser», sier han. Han får støtte fra Ingeborg Midttømme i Møre bispedømme. «Dette handler om vår felles framtid. Jeg håper mange krefter i kirken nå vil stå sammen med miljøbevegelsen i kampen for varsomhet i disse prosessene.»

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*