Den norske kirke: Statoil må trekke seg ut

Statoil kan gjøre seg skyldig i medvirkning til brudd på urfolks rettigheter, skriver representanter for Den norske kirke, i en kronikk på nrk.no, etter et møte med olje- og energiministeren om tjæresand. Det er troen på Gud, som alle tings skaper og opprettholder, som driver kirken til engasjement for skaperverket. «En kirke som kun er opptatt av indre anliggender, svikter sin oppgave. Kirken må også tale ut i det offentlige rom når grunnleggende verdier står på spill.»

Tjæresandutvinning er uforenlig med togradersmålet, og en alvolig krenkelse av urfolks rettigheter. «Vi mener det er tid for et modig valg av Statoil og regjeringen. Det hadde tydeliggjort, både for oss selv og for andre, at vår umettelige hunger etter naturressurser må forholde seg til visse grenser.» 

Spre klimavett,
del denne saken!