Besteforeldre på klimareise landet rundt

bildeskotheim
Svein turnerte Norge på bl.a. elsykkel. Her i Molde.

Svein Skotheim er tidligere partisekretær i SV, Bente Bakke tidligere stortingsrepresentant for Høyre, begge erfarne skribenter. Nå har de i fellesskap bestemt seg for å undersøke hva som skjer på lokalplanet for å redusere klimagassutslippene i Norge. De reiser land og strand rundt, fra Arendal i sør til Hammerfest i nord. Resultatet skal bli en annerledes bok om norsk klimapolitikk.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Mange kommuner har laget gode handlingsplaner. «Vi vil jobbe med å trekke frem gode eksempler for etterfølgelse, og vi vil peke på at det også kan være god økonomi å bli mer klima- og miljøvennlig, både i det offentlige, i næringslivet og for privatpersoner», sier Bente.

På besøk i Molde har Svein fått et flott oppslag i Romsdals Budstikke. «Etter mange år med fine ord og lite handling, bestemte eg meg for å sjølv finne ut kva klima- og miljøsatsing som vert gjennomført i norske kommunar. Eg  ville skrive ei bok om miljø og klima, men ville ikkje ende opp med ei trist avhandling med mykje tal og statistikk.  Vi vil opne kvart kapittel med ei reiseskildring og vil skrive ei lettlesen bok som skildrar det norske landskapet og reisene våre rundt om i landet. Vi vil vise kva vi har og står i fare for å miste.» Se artikkelen «Syklar for klimaet» i Budstikka.

Boka kommer ut i januar neste år, og for hver bok som blir solgt, vil 50 kroner gå til Besteforeldrenes klimaaksjon.

Spre klimavett,
del denne saken!