Trondheim: Svein Tveitdal på Starmus-festival

  • DATO: 
    20/06/2017
  • Klokkeslett: 
    kl 15:00 til kl 16:00
  • STED: 
    Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Håp eller katastrofe – hvilken framtid venter dagens ungdommer?

Den internasjonale vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus er i år lag til Trondheim, der det arrangeres et samtalemøte med ungdomsbokforfatter Sigbjørn Mostue og Svein Tveitdal, kjent som bl.a. tidligere elder i kampanjen Klimavalg 2013. Gratis adgang.

Fra Starmus sin egen presentasjon av møtet:
Global oppvarming og klimaendringer truer med å kullkaste vår livsførsel og gjøre kloden til et ugjestmildt og farlig sted å være. Dyrearter utryddes i alarmerende tempo. Verdenshavene fylles med plast. Biotoper forsvinner i takt med velstands- og befolkningsøkning.

I lys av dette er det ikke rart at endetidsromaner og dystopier stadig oftere er å se i hendene på unge lesere. For hvilken framtid venter dem? Finnes det i det hele tatt håp?

Møt tidligere direktør ved FNs miljøprogram Svein Tveitdal, regnet som en av verdens mest innflytelsesrike klimastemmer på sosiale medier, i samtale med forfatter Sigbjørn Mostue, bl.a. kjent for den prisbelønte dystopi-serien «I morgen er alt mørkt». De tegner et dystert, men realistisk bilde av hva som venter hvis vi ikke tar de rette valgene – men forsøker også å peke på hva som kan gjøres for å unngå at apokalypsen blir virkelighet.

Spre klimavett,
del denne saken!