Bergen: foredrag om klimapsykologi

  • DATO: 
    24/04/2017
  • Klokkeslett: 
    kl 19:00 til kl 20:00

Foredrag ved psykolog og økonom Per Espen Stoknes: Hvorfor tar ikke privatpersoner og politikere de grepene vi burde, for å stanse global oppvarming? Hvorfor fortsetter vi, selv de miljøbevisste blant oss, å gjøre valg som skader miljøet og klimaet? På tross av grundig forskning og stadig dystrere fremtidsprognoser, fortsetter vi å bestille flyreiser, spise store mengder kjøtt, og leve på måter som ikke er bærekraftige.

I boka Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming kartlegger Stoknes den kognitive dissonansen som oppstår i sammenstøtet mellom valgene vi tar, og kunnskapen vi har om global oppvarming. Stoknes mener at det finnes fem grunnleggende, psykologiske mekanismer som hindrer oss i å handle slik vi burde. Han undersøker også hvilke positive løsninger som finnes på klimakrisen: Hvilke grep kan vi selv ta, og hva må politikerne gjøre?

Per Espen Stoknes er forsker og førstelektor ved Handelshøyskolen BI i Oslo, der han er tilknyttet Center for climate strategy and entrepreneurship.

 

Spre klimavett,
del denne saken!