Bærekraftig by

Drammen grønn 1
Grønnere framtid for Drammen? Mange var møtt fram til debattmøtet i biblioteket på Verdens miljødag.

I Drammen hadde BKA, Naturvernforbundet og FIVH samlet alle listetoppene til møte på Verdens miljødag. Tema: «Norges  grønneste kommune?» Ambisjonen politikerne har vedtatt er skyhøy. Men hvordan kan den bli virkelighet? Er partiene villig til å ta grep? Ungdomspartiene var invitert til å si fra om sine forventninger til moderpartiene.

En kommune i strid med seg selv

Møtet begynte med innledninger fra Holger Schlaupitz (Naturvernforbundet), Anja Bakken Riise (FIVH) og Øystein Bull-Hansen fra BKA. Den tidligere byplanleggeren kom med en bredside mot arealplanen som flertallet i kommunestyret har gått inn for, mot rådmannens innstilling. – Den er helt i strid med klima- og miljømål vedtatt av de samme politikere, sa han. Den truer jordvernet og betyr ytterligere belastning for den økologiske tilstanden i Oslofjorden. Planen om spredt boligbygging vil også føre til økt biltrafikk – igjen helt motsatt offisielle mål for kommunen. Se Bull-Hansens presentasjon: Blir Drammen grønnere?


Partiene hadde fått tilsendt spørsmål på forhånd om hvilke tiltak de ville satse på, på områder som gjaldt arealbruk, sirkulær økonomi, kommunen som forbilde mht mobilitet samt rene ja/nei spørsmål om sentrale utfordringer.

De unge var lyspunktet!

Etter de mange reaksjonene som er kommet, både her lokalt og med innsigelser fra stat og fylkeskommune, kan jeg ikke tenke meg at arealplanen blir vedtatt slik flertallet ønsker, sier Elisabeth Briseid fra BKA. Hun var særlig glad for å høre det som ble sagt fra ungdomspolitikerne. De slapp til etter «voksenpolitikerne» og markerte så godt som samtlige et klart ønske om en mer bærekraftig utvikling for Drammen. – Det lover godt for framtida, og det kommer også godt fram i den store reportasjen Drammens Tidende hadde fra det viktige møtet.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*