Hilsen fra Sunnmøre

Sulafjellet
Sunnmøre har vakre fjorder og fjell. Et av dem er Sulafjellet, som trues med nedbygging, Foto: Statsforvalteren / Astrid Buset

BKA Ålesund har omdøpt seg til BKA Sunnmøre. Det forplikter, mener lokallagsleder Karen Elise Matheson, og nå har de hatt stand og vært ute og møtt folk både i Ulsteinvik og Sykkylven. – Vi ble godt mottatt begge steder og fikk delt ut mange brosjyrer. Inntrykket er at de fleste forstår hvorfor besteforeldre engasjerer oss slik vi gjør.

Etter to fergeoverfarter over to fjorder kom vi til Ulsteinvik, der vår lokale BKA-mann, Arne-Sten Christiansen, hadde forberedt dagen godt. Mange stoppet opp og tok imot materiell. – Og her i Sykkylven, der jeg bor, var vi to lokale aktivister og vårt nye styremedlem, Berit Bjørlo, som var med på stand for første gang. Det ble to fine BKA sommermarkeringer som ga mersmak!
– På fergekaia på Sulesund traff vi forresten et eldre tysk par, som var på tur til fugleøya Runde. Noe sånt som Besteforeldres klimaaksjon hadde de aldri hørt om før, men de var interessert. Jeg ba dem google European Grandparents for Climate, der finner de jo også tyske kontakter!

Det gjelder å være hyggelig i møte med folk. Men også skarp når det trengs. I et innlegg i Sulaposten (sendt også til alle kommunestyrerepresentanter) skriver BKA Sunnmøre at Sula-politikerne står foran et skjebnevalg på møtet den 25 juni. Det gjelder et gigantisk gondolanlegg på Sulafjellet, og slik det ser ut nå, er det fare for at flertallet sier ja, selv om det er i strid med krav til god naturforvaltning og klimaforpliktelser.
Statsforvalteren har sterke innvendinger og har varsla motsegn mot planen. Men vi må jo håpe at lokalpolitikerne selv forstår at det rette er å gi dette vakre fjellområdet videre, i uberørt stand, til Sula kommunes kommende generasjoner, sier Karen Elise Matheson – som gjerne vil ønske alle BKA-ere i hele landet en riktig god sommer!


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Jarle Sylta | 23.06.2024

  Etter å ha sett PR-videoen «Sula Gondol»

  Vakker musikk a la Vangelis,
  ikke akkurat «Conquest of Paradise» ,
  men mer «Ask the Mountains».
  Storslått natur med svevende gondoler.
  Mennesker på ski nedover fjellsider.
  Flere gondoler under blå himmel.
  Til slutt:Rød soloppgang
  eller er det solnedgang?
  Spørsmålet blir:
  Kan noen Sula-politiker si nei til
  et slikt drømmeprosjekt?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*