Solidaritetens dag

trheim røros
Trondheim: Disse to klimabesteforeldrene hadde tatt turen helt fra Røros og gikk i toget med sønn og svigerdatter og barnebarn – med BKA-button på magen! Foto: Nina Weidemann

Fra Bergen til Tromsø og Oslo meldes det om en flott 1. mai med bred oppslutning fra besteforeldre og andre miljøaktivister. I Trondheim var en av hovedparolene i toget «Stopp oljeleitinga – start omstillinga!» Også i Moss, Tønsberg og Grenland var klimabesteforeldrene godt synlige i gatebildet. Solidaritet mellom generasjonene!

TRONDHEIM: Toget gikk i strålende vårvær med stor miljøseksjon og mange tilskuere langs ruta. Trøndersk natur- og klimaallianse består av Naturvernforbundet, BKA, Spire, Natur og Ungdom og flere andre organisasjoner.

OSLO: Rundt 50 BKA-ere var med ut fra Youngstorget. Men ikke alle hofter og knær tålte den lange marsjen, på årets første varme solskinnsdag. Foto: Ivan Chetwynd

TØNSBERG: BKA-ernes deltkelse i toget ble positivt bemerket av flere, som innrømmet med beklagelse at de var «passivt medlem». Så neste gang noen skjer blir det kanskje flere enn 12?

MOSS: Her talte statsministeren i dag. Mange besteforeldre var deltok i toget, med og uten rød hatt.

TROMSØ: Det største 1.maitoget på mange år. Mange av besteforeldreaktivistene hadde med egne paroler for Nord-Norgebanen (en stor seksjon), mot elektrifisering av Melkøya og for utfasing av olje og gass.

BERGEN: Over 30 besteforeldre med rød hatt i toget, sammen med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Framme på Torgallmenningen var det allsang og god stemning: «Vi er de tusener …»

SKIEN: I Grenland er det tradisjoner for å feire 1. mai. Og her er besteforeldrene snart klare til avmarsj – med fargerik fane og også her i vakkert vårvær!

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Jarle Sylta | 02.05.2024

    Vi kan ikke bare holde på med fest og moro. Vi må også være i stand til å tenke kritisk og stå for noe.

  2. Oddbjørg Langset | 14.05.2024

    Og etter 1.maitoget, tok mor til gutten bilde av oss, før inn til mere feiring på Rådhuset i Molde. Mor og sønn er med i Spelet om Mardøla, for engasjement kjem aldri helt ut av det blå; file:///var/mobile/Library/SMS/Attachments/e5/05/14167174-B386-403B-A760-4D500483A502/image0000001.JPG

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*