Gøy for barn i Bergen

Lystgården
Liv og røre i dukkeverkstedet på Lystgården, en gammel prestebolig som brukes av Bærekraftige liv på Landås. Foto: H Wiik

Ro, iver og konsentrasjon. Det var det som møtte BKAs utsendte da han i går besøkte kurset for barn i å lage dukkehus av ting som vanligvis går i søppelbøtta: aluminiumsformer, korker og knapper, medisinbrett, plastlokk, osv. Det gjelder bare å se muligheter, og det er barn flinke til! sier kursleder Wibeke Kryvi fra Besteforeldrenes klimaaksjon.

Lørdag og søndag var et dusin barn (bare jenter) i full sving, sammen med foreldre (bare mødre), organisert av Bærekraftige liv på Landås, og med besteforeldreparet Wibeke og Håkon som stødige og erfarne dukkemakere. Alle hadde samlet og brakt med seg esker og bokser med unyttige boss-artikler, og alle deltok med liv og lyst – og helt uten bråk, nesten helt stille, slo det meg da jeg stakk innom søndag formiddag..

De la nesten ikke merke til meg, så oppslukt var de av det de drev på med. Men de var blitt orientert på forhånd, og alle var villig med på å bli tatt bilder av. Og jeg fikk en liten prat med Karoline Oppedal fra Bærekraftige liv, som fortalte at idéen til kurset fikk hun da hun hørte om Wibeke Kryvi og hennes fabelaktige dukkehus, bygget hjemme over mange år, nesten utelukkende av avfall som andre kaster!
– Jeg synes dessuten det er verdifullt at vi kan ha noen samarbeidsprosjekter med nettopp Besteforeldrene. For at barna våre skal kunne leve med sine barn på et sted som er godt å være, og mestre livet i en bærekraftig framtid, må de jo lære seg noen av de tingene som folk av din generasjon vokste opp med: ta vare på ting, spare, reparere, gjenbruke og utnytte ressurser på en smart måte. Dessuten er det gøy, det synes både jeg og de andre som er her denne helga. Mye av det vi og barna har laget, er både fantasirikt og fint å se på – synes du ikke!

Bærekraftige liv er en nabolagsbevegelse som «jobber for å gjøre det gøyere og grønnere der vi bor». Begynte på Landås i Bergen, og har spredd seg videre til flere steder i landet. Se https://www.barekraftigeliv.no


Karoline Oppedal fra Bærekraftige liv sammen med dukkemakerne Wibeke og Håkon Kryvi fra Besteforeldrene.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Tonni Helland -Hansen | 15.02.2024

    Så bra, skulle gjerne vært der med mitt yngste barnebarn, her må man virkelig følge med. stor bravo til Wibeke og Håkon Kryvi. 👍👍

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*