Støttemedlem ja takk

frivillig-stokmarknes-1-1024x576
Besteforeldreaktivister deler ut løpesedler på Stokmarknes. Foto: Christine Nevervik / Bladet Vesterålen

Sist lørdag hadde Besteforeldrene i Vesterålen stand igjen på Sortland, med mye positiv respons og 12 nye medlemmer, – som alle valgte å bli støttemedlemmer, forteller lokallagsleder Wenche Cumming. Ikke fordi det er billigere, men fordi det oppleves litt mindre forpliktende: «Jeg vil gjerne støtte dere, bare jeg ikke må gjøre for mye.»

Et lag i vekst

Hadde BKA hatt like mange medlemmer på landsbasis som det vi har i Vesterålen, hadde vi vært over 30 000. – Kanskje har det noe med størrelsen på kommunen og lokalsamfunnet å gjøre, sier Wenche Cumming. – Det fungerer veldig godt å stå på stand her, du møter kjente og halvkjente og kommer lett i prat med folk. Det blir ikke det samme i en stor by. Tilsiget av nye medlemmer i Vesterålen forteller likevel noe om potensialet BKA har, tror hun, og framhever tre punkt:

  1. Vi må være tydelig på hvorfor vi trenger flere medlemmer, – fordi det er våre barnebarns framtid som ligger i potten. Vi må bare banke det inn! Og at du faktisk kan gjøre noe med det – ved å bli medlem av og støtte Besteforeldrenes klimaaksjon!
  2. Dernest må vi gjøre det så enkelt som mulig å bli med. Folk skal slippe å gå til nettsida, finne fram til innmeldingsskjemaet, osv. Alt det hopper vi over her i Vesterålen. De gir oss navn og adresse og telefonnr, og så gjør vi jobben for dem når vi kommer heim.
  3. Til sist gjelder det å gjøre det ‘ufarlig’ å bli med. Folk må ikke tro at de skal ut i klimakrigen. De trenger ikke å stå på stand eller paradere med røde aksjonshatter. De trenger bare å betale sin kontingent, så kan de ha bedre samvittighet og vite at de støtter en god sak.
Støttemedlem? Ja takk!

Det er i møte med folk i Sortland og andre steder i Vesterålen det har slått Wenche Cumming hvor viktig det kan være å markedsføre støttemedlemskapet som et positivt alternativ. – De aller fleste av BKAs medlemmer er jo nettopp dét og ønsker ikke noe mer. For oss som organisasjon betyr det lite eller ingenting. Alle teller med når vi søker departementet om den årlige statsstøtta, og det er jo den som gjør det mulig for BKA å opprettholde en så god aktivitet.
– Selvfølgelig er vi glade for alle som vil bli fullverdige medlemmer, betale sine 300 kroner og delta aktivt, det er ikke det! Men jeg skjønner også veldig godt dem som foretrekker støttemedlemskap til 150 kr. Det kjennes trygt og greit, og mange mennesker har jo så mange andre forpliktelser i livene sine. Ikke minst gjelder det oss som er eldre og ikke alltid kjenner oss like sterke. Da er det godt å vite at det finnes noen som går i bresjen og som vi kan støtte og heie på!


Alf Natland er en trofast og effektiv standståer som liker å verve medlemmer, forteller Wenche Cumming. Her er de på Sortland Storsenter. Foto: John Cumming

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*